Κοσμος

Η Sony δέχθηκε μήνυση 5 δισεκατομμυρίων λιρών επειδή «έκλεψε» στο PlayStation Store

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sony

Μήνυση 5 δισ. στερλίνων στην PlayStation για υπερχρεώσεις παιχνιδιών

Η Sony κατηγορείται για κατάχρηση ισχύος στην αγορά επιβάλλοντας αθέμιτους όρους και προϋποθέσεις στους developers και τους publishers, αναγκάζοντας τις τιμές να αυξηθούν για τους καταναλωτές, αναφέρει το Sky News.

Η νομική ενέργεια αναφέρει ότι οι καταναλωτές έχουν υπερχρεωθεί έως και 5 δισεκατομμύρια λίρες. Οποιοσδήποτε στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αγοράσει περιεχόμενο στο κατάστημα από τις 19 Αυγούστου 2016 μέχρι σήμερα, περιλαμβάνεται στην αξίωση και δικαιούται ενδεχομένως αποζημίωση - λέγεται ότι είναι εννέα εκατομμύρια άνθρωποι.

Αυτό θα έθετε τις εκτιμώμενες ζημίες ανά ενάγοντα μεταξύ 67 και 562 λιρών Αγγλίας, εξαιρουμένων των τόκων. Το κέρδος 30% για την Sony είναι ένα βιομηχανικό πρότυπο, εναρμονισμένο με άλλες εταιρείες παιχνιδιών όπως η Microsoft, το Steam και το App Store. Δεν είναι σαφές γιατί ακριβώς η Sony είναι ο μοναδικός στόχος αυτού του ισχυρισμού.

Ο Alex Neill δήλωσε: «Τέλος τα παιχνίδια για το Sony PlayStation. Με αυτήν τη νομική ενέργεια υπερασπίζομαι τα εκατομμύρια των Βρετανών που χρεώθηκαν άθελά τους. Πιστεύουμε ότι η Sony έκανε κατάχρηση της θέσης της και έκλεψε τους πελάτες της. Το gaming είναι πλέον η μεγαλύτερη βιομηχανία ψυχαγωγίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπροστά από την τηλεόραση, το βίντεο και τη μουσική και πολλοί ευάλωτοι άνθρωποι βασίζονται στο gaming για το community και τη σύνδεση με άλλα άτομα. Οι ενέργειες της Sony κοστίζουν σε εκατομμύρια ανθρώπους που δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, ιδιαίτερα όταν εμείς «Βρισκόμαστε στη μέση μιας κρίσης κόστους ζωής και το πορτοφόλι του καταναλωτή δέχεται πιέσεις όσο ποτέ άλλοτε».

Το site PlayStation You Owe Us έχει δημιουργηθεί για την εκστρατεία κατά της Sony. «Είναι μια δύσκολη υπόθεση», δήλωσε ο Richard Hoeg, παρουσιαστής του νομικού podcast της βιομηχανίας των games "Virtual Legality".

«Πρώτον, έχετε το ζήτημα ότι κάθε μεμονωμένη συναλλαγή πραγματοποιήθηκε οικειοθελώς στις τιμές που προσφέρθηκαν. Δεύτερον, ότι οι τιμές αντικατόπτριζαν σε μεγάλο βαθμό τις τιμές σε ολόκληρο τον κλάδο εκείνη την εποχή. Τρίτον, ότι η ενδιάμεση τιμολόγηση (η μείωση κατά 30%) αντικατοπτρίστηκε επίσης από άλλους συμμετέχοντες στην αγορά εκείνη την εποχή. Τέταρτον, ότι παρόλο που το επιχείρημα του 30 τοις εκατό αντικατοπτρίζει το επιχείρημα της Epic στη δίκη Epic εναντίον Apple, υπάρχει μεγάλη ανάλυση σε αυτή την περίπτωση που προσπαθεί να διαχωρίσει τις αγορές των κονσολών. Πέμπτον, ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι μια αλλαγή στη μείωση κατά 30% θα επηρέαζε στην πραγματικότητα τις τιμές που βρίσκουν οι καταναλωτές."Τώρα από την άλλη πλευρά, η πολιτική της ψηφιακής τιμολόγησης είναι σε μεγάλο βαθμό ένα θέμα που έχει αποδειχθεί ότι ενδιαφέρει τους νομοθέτες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης. Επομένως, μπορεί σε αυτό το περιβάλλον τα πράγματα να είναι πιο ανοιχτά για επανεξέτασ ».

Μια παρόμοια υπόθεση στις ΗΠΑ απορρίφθηκε πρόσφατα, όπου η Sony κατηγορήθηκε για ενέργειες κατά του ανταγωνισμού στο PlayStation Store της, όπως αναφέρει το Bloomberg.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ