Κοσμος

Η Ρωσία κατηγορεί επίσημα την Ουκρανία για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα

Αρνείται την κατηγορία το Κίεβο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σημείο δολοφονίας της Ντάρια Ντούγκινα
Το σημείο δολοφονίας της Ντάρια Ντούγκινα © EPA / RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITTEE HANDOUT

Δολοφονία Ντάρια Ντούγκινα: Οι κατηγορίες της FSB για την Ουκρανία και η άρνηση από το Κίεβο

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) κατηγόρησε σήμερα (22/8) τις ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ότι ευθύνονται για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, της κόρης του Ρώσου ιδεολόγου.

Η Ντούγκινα, κόρη του Αλεξάντρ Ντούγκιν, σκοτώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη και ανατίναξε το αυτοκίνητο Toyota Land Cruiser που οδηγούσε, ανακοίνωσαν Ρώσοι ερευνητές. Η Ουκρανία έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη.

Η FSB αναφέρει στη σημερινή ανακοίνωσή της πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μια Ουκρανή γεννημένη το 1979, την οποία και κατονομάζει. Η FSB προσθέτει ότι η γυναίκα αυτή και η έφηβη κόρη της έφθασαν τον Ιούλιο στη Ρωσία και πέρασαν ένα μήνα για να προετοιμάσουν την επίθεση, νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα στο ίδιο συγκρότημα και ερευνώντας τον τρόπο ζωής της Ντούγκινα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της FSB που μεταδόθηκε από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η εν λόγω γυναίκα παρευρέθη το βράδυ του Σαββάτου σε εκδήλωση έξω από τη Μόσχα, στην οποία βρίσκονταν επίσης η Ντούγκινα και ο πατέρας της, πριν πραγματοποιήσει μια «ελεγχόμενη έκρηξη» στο αυτοκίνητο της Ντούγκινα και διαφύγει από τη Ρωσία στην Εσθονία, ανακοίνωσε η FSB.

Daughter of 'Putin's Rasputin' Alexander Dugin killed in mystery Moscow car bomb

Ντάρια Ντούγκινα: Νεκρή μετά από έκρηξη στο αυτοκίνητό της

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος, Ντάρια Ντούγκινα, έπεσε νεκρή μετά από έκρηξη στο αυτοκίνητό της, ενώ οδηγούσε στα περίχωρα της Μόσχας. Η Ντούγκινα σκοτώθηκε, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στο Toyota Land Cruiser που οδηγούσε. Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε η ρωσική επιτροπή έρευνας σημειώνοντας πως ξεκινά έρευνα για ανθρωποκτονία και ότι εξετάζονται όλα τα σενάρια.

Η Ντάρια Ντούγκινα ήταν κόρη του υπερεθνικιστή φιλοσόφου Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο οποίος είναι γνωστός και ως «μυαλό» του Πούτιν. Βίντεο που κυκλοφορεί στα social media φέρεται να δείχνει τον Ντούγκιν τη στιγμή που φτάνει στο σημείο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη. Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου φαίνεται σοκαρισμένος, ενώ στα πλάνα διακρίνονται, επίσης, πυροσβέστες και τμήματα του αυτοκινήτου, που έχουν εκσφενδονιστεί.

Η Ντούγκινα ήταν γνωστή δημοσιογράφος, και μάλιστα είχε τοποθετηθεί υπέρ της «στρατιωτικής επιχείρησης» που διεξάγει το Κρεμλίνο στην Ουκρανία. Ωστόσο, ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν, είναι ότι στόχος της βομβιστικής επίθεσης ήταν ο πατέρας της και όχι η ίδια, καθώς θα ταξίδευαν μαζί με το ίδιο αμάξι. Αξιωματούχοι και δημόσια πρόσωπα έσπευσαν να κατηγορήσουν το Κίεβο για την επίθεση. Η Μαργαρίτα Σιμονιάν, επικεφαλής του κρατικού χρηματοδοτούμενου τηλεοπτικού σταθμού RT, έγραψε ότι «ανατίναξαν την κόρη του Ντούγκιν» και κάλεσε για επιθέσεις κατά των «κέντρων λήψης αποφάσεων» στο Κίεβο.

Ο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης, Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram ότι η Ντάρια Ντούγκινα είχε σκοτωθεί και κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση. «Οι τρομοκράτες του ουκρανικού καθεστώτος προσπαθώντας να εξοντώσουν τον Αλεξάντρ Ντούγκιν ανατίναξαν την κόρη του… Σε αυτοκίνητο. Ευλογημένη μνήμη της Ντάρια, είναι μια πραγματική Ρωσίδα!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Daughter of Putin ally Alexander Dugin killed by car bomb in Moscow

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ