Κοσμος

Νεκρή από βόμβα στη Μόσχα η κόρη του «εγκεφάλου του Πούτιν» Αλεξάντερ Ντούγκιν

Πιθανός στόχος ο υπερεθνικιστής σύμμαχος του Ρώσου προέδρου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μόσχα: Τη ζωή της έχασε από έκρηξη βόμβας, σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη του Αλεξάντερ Ντούγκιν, στενού συμμάχου του προέδρου Πούτιν.
Η κόρη του επιδραστικού Ρώσου ιδεολόγου Αλεξάντερ Ντούγκιν σκοτώθηκε στη Μόσχα, σύμφωνα με δημοσιεύματα © Unsplash & Wikimedia Commons

Μόσχα: Τη ζωή της έχασε από έκρηξη βόμβας, σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη του Αλεξάντερ Ντούγκιν, στενού συμμάχου του προέδρου Πούτιν.

Τη ζωή της έχασε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντάρια Ντουγκίνα, κόρη στενού συμμάχου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, από έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο κοντά στη Μόσχα.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης και όπως αναφέρει το BBC, η Ντάρια Ντουγκίνα έχασε τη ζωή της όταν σημειώθηκε έκρηξη στο αυτοκίνητό της, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της.

Θεωρείται ότι ο πατέρας της, ο Ρώσος φιλόσοφος Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο οποίος είναι γνωστός ως «ο εγκέφαλος του Πούτιν», μπορεί να ήταν ο στόχος της επίθεσης.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα, πατέρας και κόρη επρόκειτο να επιστρέψουν από εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου με το ίδιο αυτοκίνητο, ωστόσο ο Ντούγκιν αποφασίσει να ταξιδέψει χωριστά την τελευταία στιγμή.

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στο Telegram -η γνησιότητα των οποίων δεν έχει επιβεβαιωθεί σύμφωνα με το BBC- φαίνεται να δείχνουν τον Ντούγκιν να παρακολουθεί σοκαρισμένος καθώς οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών προσεγγίζουν ένα φλεγόμενο όχημα.

Ποιος είναι ο «εγκέφαλος του Πούτιν», Αλεξάντερ Ντούγκιν

Ο Αλεξάντρ Γκέλιεβιτς Ντούγκιν είναι Ρώσος γεωπολιτικός, παραδοσιοκράτης και ένας εκ των δημοφιλέστερων ιδεολογικών θεωρητικών της Ευρασιατικής Ένωσης. Είναι ευρύτερα γνωστός για το βιβλίο "Τα θεμέλια της Γεωπολιτικής: Το Γεωπολιτικό Μέλλον της Ρωσίας" (1996), το οποίο είχε μεγάλη επίδραση εντός των ελίτ του ρωσικού κράτους επάνω σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, έχοντας καταστεί εγχειρίδιο σε πολλά πανεπιστήμια. Είναι επίσης πολύ γνωστός για την έλξη του προς ριζοσπαστικά αριστερά και δεξιά ιδεώδη μέσα από τα οποία, ανασυνθέτοντας τα, δημιουργεί την Τέταρτη Πολιτική Θεωρία, εναλλακτική προς τον Φιλελευθερισμό, που έχει επίσης περιγραφεί ως φασιστική.

Ο καθηγητής Αλεξάντρ Ντούγκιν είναι, επί του παρόντος, επικεφαλής της έδρας Κοινωνιολογίας των Διεθνών Σχέσεων του τμήματος Κοινωνιολογίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, καθώς και του Κέντρου Συντηρητικών Μελετών του εν λόγω τμήματος. Έχει στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο και τον ρωσικό στρατό, καθώς υπηρέτησε ως σύμβουλος του εκπροσώπου τύπου της Κρατικής Δούμας (και πρόσωπο κλειδί του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία) Σεργκέι Ναρίσκιν.

Εκπόνησε μελέτες, όπως "Η Εξέλιξη των Παραδειγματικών Θεμελίων της Επιστήμης" στο Επιστημονικό Κέντρο Ανωτέρας Σχολής του Βορείου Καυκάσου, λαμβάνοντας μεταπτυχιακό τίτλο το 2000, "Ο Μετασχηματισμός των Πολιτικών Δομών και Θεσμών στην Διαδικασία Εκσυγχρονισμού των Παραδοσιακών Κοινωνιών" στο Νομικό Ινστιτούτο του Ροστόφ επί του Ντον, γενόμενος Διδάκτωρ Πολιτικής το 2004, "Ο Μετασχηματισμός των Κοινωνικών Δομών στο Πλαίσιο της Κοινωνιολογίας της Φαντασίας" στο Νότιο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Ρωσίας, γινόμενος Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας το 2011. Μιλά εννέα γλώσσες, είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά. Τα βιβλία του κυκλοφορούν στα Αγγλικά, Γαλλικά, Πορτογαλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Τούρκικα, Αραβικά, Γεωργιανά, Ρουμάνικα, Γερμανικά, Ελληνικά κ.α. Άρθρα του, επίσης, έχουν μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ