Κοσμος

Σοϊλού: «Η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο» - Η απάντηση της Αθήνας

Τι απαντά ο Τάκης Θεοδωρικάκος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας,  Σουλεϊμάν Σοϊλού
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού © EPA / STR

Σουλεϊμάν Σοϊλού: Οι προκλητικές δηλώσεις για εκπαίδευση μελών του PKK στο Λαύριο και η απάντηση του ΥΠΡΟΠΟ, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, στράφηκε κατά της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας «εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο». Μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού, ο ΥΠΡΟΠΟ, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε τη δική του απάντηση για όσα καταλόγισε στην Αθήνα ο Σουλεϊμάν Σοϊλού. 

«Δυστυχώς η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε το στρατόπεδο του Λαυρίου, υπάρχει και η Γερμανία… Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή η περίοδος είναι αυτή που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδο μας» είπε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη.

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού τον Φεβρουάριο του 2022 είχε επίσης πει πως «μέλη του ΡΚΚ εκπαιδεύονται στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα και στη συνέχεια πηγαίνουν στο Βόρειο Ιράκ. Υπάρχουν χώρες γύρω που θέλουν να χρησιμοποιήσουν όλη αυτή την πολυπλοκότητα, όπως η Ελλάδα. Για παράδειγμα, η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου, το οποίο έχει τη σφραγίδα των Ηνωμένων Εθνών, υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, εδώ και περίπου 7-8 μήνες», ισχυρίστηκε. Ο Τούρκος υπουργός είχε πει ότι διαβίβασαν αυτή την εικόνα στην ελληνική κυβέρνηση. «Ξέρουμε ονομαστικά έναν-έναν αυτούς που μετέφερε το ΡΚΚ στο Λαύριο και ονομαστικά έναν- έναν τους τρομοκράτες που από το Λαύριο θα μεταφέρει στο βόρειο Ιράκ, πιο σωστά αυτούς που θέλει να κάνει τρομοκράτες τους ξέρουμε ονομαστικά έναν -έναν. Εάν δεν είχαν ενεργοποιήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου, η συμμετοχή φέτος στην τρομοκρατική οργάνωση θα ήταν μικρότερη» συμπλήρωσε.

Προκαλεί ο Σοϊλού: «Η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο» - Η σκληρή απάντηση Θεοδωρικάκου

Θεοδωρικάκος για δηλώσεις Σοϊλού: Η Τουρκία συνεχίζει και εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, απάντησε στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού. «Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου».

Η απάντηση του Τάκη Θεοδωρικάκου στις προκλήσεις Σοϊλού | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων | OPEN TV

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ