Κοσμος

Ιταλικές εκλογές: Ποιος θα κερδίσει στις κάλπες - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ποιοι προηγούνται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντέρμπι οι ιταλικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις
Ντέρμπι οι ιταλικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις © EPA/Igor Petyx

Νέα δημοσκόπηση για τις ιταλικές εκλογές δείχνει ότι η Κεντροαριστερά θα δώσει σκληρή μάχη με την Άκρα Δεξιά.

Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία δημοσκοπήσεων GDC, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας, πέντε εβδομάδες πριν από τις ιταλικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, πείθουν το ίδιο, σχεδόν, ποσοστό ψηφοφόρων.

Πιο αναλυτικά, η σφυγμομέτρηση που παρουσιάστηκε σήμερα, δείχνει ότι οι «δημοκρατικοί» λαμβάνουν το 23,6% της πρόθεσης ψήφου, ενώ η άκρα δεξιά το 23,4%.

Τρίτη πολιτική δύναμη, στη φάση αυτή, στις προτιμήσεις των Ιταλών είναι η Λέγκα του Βορρά, με ποσοστό 12,3%. Ακολουθούν το Κίνημα Πέντε Αστέρων με 10,7% και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με το 7,5% της πρόθεσης ψήφου.

Προς το παρόν, η νέα κεντρώα συμμαχία του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι με τον πρώην υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, δεν ξεπερνά το 5,1%.

Το 3,4% των ερωτηθέντων, προτίθεται να στηρίξει την εκλογική συνεργασία της Ιταλικής Αριστεράς με τους Πράσινους (δυνάμεις που υπέγραψαν εκλογική συμπόρευση με την κεντροαριστερά).

Σύμφωνα και με σειρά άλλων δημοσκοπικών ερευνών, πάντως, η συντηρητική συμμαχία (Λέγκα, Φόρτσα Ιτάλια και Αδέλφια της Ιταλίας) διατηρεί προβάδισμα επί της κεντροαριστεράς και των συμμάχων της, το οποίο ξεπερνά τις 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ