Κοσμος

Άλογο στο Μανχάταν καταρρέει στη μέση του δρόμου από τη ζέστη

Δείτε τα βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άλογο κατέρρευσε σε δρόμο του Μανχάταν
Άλογο κατέρρευσε σε δρόμο του Μανχάταν © Youtube

Κατάρρευση αλόγου στο Μανχάταν: Η αντίδραση του οδηγού της άμαξας και η επέμβαση της αστυνομίας

Συγκλονιστικές εικόνες καταγράφηκαν στο Μανχάταν, όταν ένα άλογο άμαξας κατάρρευσε εν ώρα αιχμής, εξουθενωμένο από τη ζέστη και την κούραση. Ο οδηγός της άμαξας φέρεται να του φώναζε «σήκω, σήκω», λίγο πριν αστυνομικοί επιχειρήσουν να το επαναφέρουν ρίχνοντάς του νερό και κάνοντάς του ένεση αδρεναλίνης. 

Σύμφωνα με την DailyMail, ο οδηγός της άμαξας βρισκόταν στην πολυσύχναστη 9η Λεωφόρο και στη Δυτική 45η Οδό όταν το άλογο κατέρρευσε.  Σε ένα βίντεο που καταγράφηκε ο οδηγός φέρεται να  φώναξε: «Σήκω! Σήκω! Σήκω! Έλα, σήκω» στο ζώο, του οποίου τα γόνατα λύγιζαν. Τράβηξε επίσης τα χαλινάρια και το χαστούκισε σε μια προσπάθεια να το κάνει να σταθεί στα πόδια του. Ο οδηγός τελικά αφαίρεσε την άμαξα με τη βοήθεια πεζού. 

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι το άλογο πιστεύεται ότι έπασχε από EPM (πρωτόζωη μυελοεγκεφαλίτιδα των ιπποειδών, μια νευρολογική ασθένεια που προκαλείται από μολυσμένα περιττώματα). 

Video Shows Collapsed Carriage Horse On NYC Street

Άλογο κατέρρευσε στο Μανχάταν: Πώς αντέδρασαν οι πολίτες - Η άφιξη της Αστυνομίας

Η αστυνομία έφτασε τελικά για να ψεκάσει το άλογο με νερό. Σύμφωνα με βίντεο και μάρτυρες στον πολυσύχναστο δρόμο, τελικά σήκωσαν το ζώο ξανά στα πόδια του μετά από περισσότερο από μία ώρα και αφού του έκαναν μια δόση αδρεναλίνης. Το άλογο στη συνέχεια μεταφέρθηκε για θεραπεία σε άλλη τοποθεσία που δεν έχει γίνει γνωστή.

Σε βίντεο από πολίτες φέρεται να παρακαλείται ο οδηγός της άμαξας να μην χτυπά το ζώο. Ακόμη, οδηγός της Uber Eats, Kelvin Gonzalez, περιέγραψε ότι είδε το άλογο να «καταρρέει» και πρόσθεσε ότι το ζώο ήταν προφανώς υποσιτισμένο, αφυδατωμένο και πεινασμένο.

Carriage horse collapses in Manhattan.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ