Κοσμος

Βολιβία: Τον έθαψαν ζωντανό, άνοιξε το φέρετρο και βγήκε έξω (βίντεο)

Τα πρώτα του λόγια μετά την απίστευτη περιπέτειά του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 30χρονος στη Βολιβία που ισχυρίζεται ότι τον έθαψαν ζωντανό ως «θυσία» στη Μητέρα Γη
Ο 30χρονος στη Βολιβία που ισχυρίζεται ότι τον έθαψαν ζωντανό ως «θυσία» στη Μητέρα Γη © YouTube

Άνδρας στη Βολιβία θάφτηκε ζωντανός. Τον έβαλαν σε φέρετρο για να τον προσφέρουν θυσία στη «Μητέρα Γη». Πώς κατάφερε να γλιτώσει.

Στη Βολιβία η αστυνομία εξετάζει την καταγγελία ενός άνδρα σε ετήσιο υπαίθριο φεστιβάλ. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o 30χρονος κατήγγειλε ότι άγνωστοι τον έβαλαν σε φέρετρο και τον έθαψαν ζωντανό.

Αναφορικά με τους λόγους που συνέβη αυτό, δήλωσε ότι τον έθαψαν ως «θυσία στη μητέρα γη».

Το τελευταίο πράγμα που θυμάται ο Victor Hugo Mica Alvarez πριν ξυπνήσει μέσα στο φέρετρο, ήταν ότι βρισκόταν στο φεστιβάλ και έπινε αλκοόλ. Αφού λιποθύμησε, μεταφέρθηκε από αγνώστους στην παραθαλάσσια πόλη Achacachi όπου τον έθαψαν ζωντανό. Το Φεστιβάλ Μητέρα Γη ξεκινά στις αρχές Αυγούστου στην πόλη Ελ Άλτο της Βολιβίας. 

Πώς κατάφερε να βγει από το φέρετρο ο άνδρας στη Βολιβία που τον έθαψαν ζωντανό

«Χθες το βράδυ ήταν η προ-είσοδος (του φεστιβάλ), πήγαμε για χορό. Και μετά δεν θυμάμαι» ανέφερε ο άνδρας στη Βολιβία για την απίστευτη περιπέτειά του. Και πρόσθεσε: «Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι νόμιζα πως ήμουν στο κρεβάτι μου. Ήθελα να σηκωθώ για να πάω τουαλέτα και δεν μπορούσα να κουνηθώ».

Αφού συνειδητοποίησε πως βρίσκεται παγιδευμένος μέσα σε φέρετρο, προσπάθησε να βρει διέξοδο. «Όταν έσπρωξα το φέρετρο, κατάφερα να σπάσω ένα τζάμι που είχε και έτσι μπόρεσα να βγω έξω».

Hombre asegura que fue enterrado vivo durante un ritual en Bolivia

Γιατί έθαψαν ζωντανό τον άνδρα στη Βολιβία

Σύμφωνα με τοπικές παραδόσεις και λαϊκές δοξασίες στο Φεστιβάλ Μητέρα Γη της Βολιβίας οι άνθρωποι ευχαριστούν την Pachamama, θεά της γης και της γονιμότητας, με προσφορές, ευρύτερα γνωστές ως «sullu».

Οι αυτόχθονες Βολιβιανοί πιστεύουν ότι κάθε Αύγουστο η συγκεκριμένη θεότητα «ανοίγει το στόμα της» για να υποδεχτεί τις προσφορές των πιστών. Αυτές οι προσφορές μπορεί να είναι από φύλλα και καρπούς φυτών και δέντρων (π.χ. κακαόδεντρο) μέχρι γλυκά και... ζωντανά ζώα! Στη σύγχρονη ιστορία έχουν καταγραφεί αναφορές για ανθρωποθυσίες, οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ένα μικρό λάμα θα θυσιαστεί ως «sullu» στη Βολιβία σε ετήσια παραδοσιακή γιορτή για την ευφορία της Γης
Ένα μικρό λάμα θα θυσιαστεί ως «sullu» στη Βολιβία σε ετήσια παραδοσιακή γιορτή για την ευφορία της Γης © EPA/Martin Alipaz

Ο Victor Hugo Mica Alvarez, ο 30χρονος που τον έθαψαν ζωντανό σε φέρετρο στη Βολιβία, πιστεύει ότι άλλοι επισκέπτες τον θυσίασαν ως «sullu». Οι αστυνομικοί, πάντως, αντιμετώπισαν με δυσπιστία τα λεγόμενά του. Όταν πήγε να κάνει την καταγγελία, θεώρησαν ότι είχε πιει πολύ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ