Κοσμος

Καρχαρίας μια ανάσα από αμέριμνους λουόμενους σε παραλία της Φλόριντα (video)

Η εντυπωσιακή λήψη από drone

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πολύ κοντά σε λουόμενους στην παραλία Daytona της Φλόριντα κολυμπούσε ένας καρχαρίας όπως φαίνεται σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Μεγάλος καρχαρίας καταγράφηκε να κολυμπά κοντά σε αρκετούς λουόμενους στην παραλία Daytona της Φλόριντα. Τα πλάνα κατέγραψε ο παραγωγός βίντεο Blake Russ χρησιμοποιώντας ένα drone, το οποίο πέταξε πάνω από την παραλία. Ο Russ επισκέφθηκε την πόλη, που βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού της Φλόριντα, για μια οικογενειακή επανένωση.

Ο Russ δήλωσε στο Storyful ότι εντόπισε τον καρχαρία, ο οποίος εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 1,5 μέτρο, κοντά στην προβλήτα της Daytona μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που έβγαλε το drone.
Στο βίντεο κλιπ, ο καρχαρίας φαίνεται να πλησιάζει αρκετούς ανθρώπους που κολυμπούν στα ρηχά νερά κοντά στην ακτή.

«Κολυμπούσε ακριβώς κατά μήκος του κύματος», δήλωσε ο Russ στο Storyful.

Ο Russ συνέχισε να παρακολουθεί τον καρχαρία με το drone για περίπου 15 λεπτά, καθώς αυτός συναντούσε τουλάχιστον δώδεκα διαφορετικές ομάδες ανθρώπων, οι οποίοι φαινομενικά δεν είχαν καμία επίγνωση της παρουσίας του.

«Κάθε φορά κολυμπούσε κατευθείαν προς το μέρος τους, και στη συνέχεια, ενώ βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα μακριά τους, άλλαζε κατεύθυνση και πήγαινε γύρω τους», δήλωσε ο Russ. «Οι άνθρωποι δεν πρόσεξαν ποτέ ότι ο καρχαρίας ήταν εκεί. Συχνά κοίταζαν το drone και χαιρετούσαν, χωρίς να γνωρίζουν ότι ο καρχαρίας κολυμπούσε ακριβώς δίπλα τους».

Σύμφωνα με τον αδελφό του Russ, ο καρχαρίας -ο οποίος μπορεί να ήταν μαυροκέφαλος- κολύμπησε περίπου ενάμισι μίλι βόρεια από τον τοπικό πεζόδρομο.

Σε κάποιο σημείο του βίντεο, δύο κολυμβητές εντοπίζουν το drone και χαιρετούν το ιπτάμενο όχημα καθώς ο καρχαρίας κινείται δίπλα τους σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων.

«Θα έλεγα ότι αν κολυμπάτε στον ωκεανό και ένα drone κατεβαίνει κοντά σας, κοιτάξτε το νερό γύρω σας και όχι πάνω στο drone, δεν είστε και τόσο ξεχωριστοί, το drone μάλλον τραβάει κάτι άλλο», δήλωσε ο Blake Russ στο Storyful.