Κοσμος

Όστιν Τάις, ο δημοσιογράφος που ζήτησε ο Μπάιντεν να ελευθερωθεί από τη Συρία

«Τη δέκατη επέτειο της απαγωγής του, καλώ τη Συρία να βάλει τέλος στην υπόθεση αυτή και να μας βοηθήσει να τον φέρουμε σπίτι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζο Μπάιντεν

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αξιώνει από τη Δαμασκό την απελευθέρωση του δημοσιογράφου Όστιν Τάις.

Ο Τζο Μπάιντεν αξίωσε χθες Τετάρτη η Συρία να φροντίσει να αφεθεί ελεύθερος ο αμερικανός δημοσιογράφος Όστιν Τάις, ο οποίος απήχθη στη Δαμασκό πριν από δέκα χρόνια.

«Ξέρουμε με βεβαιότητα ότι κρατήθηκε από την κυβέρνηση της Συρίας», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του τη δέκατη επέτειο της απαγωγής του. «Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από την κυβέρνηση της Συρίας να εργαστεί μαζί μας για να επιστρέψει ο Όστιν στο σπίτι του», συνέχισε.

«Τη δέκατη επέτειο της απαγωγής του, καλώ τη Συρία να βάλει τέλος στην υπόθεση αυτή και να μας βοηθήσει να τον φέρουμε σπίτι», πρόσθεσε.

Ο Τάις, πρώην στρατιωτικός που μετατράπηκε σε δημοσιογράφο, «πήγε στη Συρία για να δείξει στον κόσμο την πραγματικότητα του πολέμου», σημείωσε ο αρχηγός του κράτους, διαβεβαιώνοντας ότι η επιστροφή των αμερικανών ομήρων είναι κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησής του. «Αυτή είναι η δέσμευση που έχω κάνει στον αμερικανικό λαό και στους γονείς του Όστιν και είμαι αποφασισμένος να την τιμήσω», πρόσθεσε.

Ελάχιστες πληροφορίες έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μετά την απαγωγή τη 14η Αυγούστου 2012 κοντά στη Δαμασκό του Όστιν Τάις, τότε 31 ετών. Ο δημοσιογράφος και φωτοειδησεογράφος δούλευε ανεξάρτητα και είχε συνεργαστεί με τον όμιλο McClatchy, τη Washington Post, το CBS, το Γαλλικό Πρακτορείο και άλλα ΜΜΕ.

Εμφανίστηκε σε βίντεο τον Σεπτέμβριο του 2012, με καλυμμένα τα μάτια. Ωστόσο, το ποιοι είναι οι απαγωγείς του παραμένει άγνωστο μέχρι σήμερα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ