Κοσμος

Μαίνονται οι συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας - 29 νεκροί και 253 τραυματίες

Μεταξύ των θυμάτων και παιδιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λωρίδα της Γάζας
Λωρίδα της Γάζας: Στους 32 οι νεκροί μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Ισλαμικού Τζιχάντ © EPA/ HAITHAM IMAD

Νεκροί και τραυματίες από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα. Ήχησαν οι σειρήνες στην Ιερουσαλήμ.

Είκοσι εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της κλιμάκωσης της βίας μεταξύ του Ισραήλ και της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, διορθώνοντας προηγούμενη ανακοίνωσή του.

Στην πρώτη ανακοίνωση, το υπουργείο είχε αναφέρει ότι 32 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά χτυπήματα που έχουν γίνει από την Παρασκευή. Λίγο αργότερα εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο απολογισμός είναι 29 νεκροί και 253 τραυματίες.

Από την αρχή της επιχείρησής του την Παρασκευή, το Ισραήλ δηλώνει ότι στοχοθετεί τοποθεσίες που ανήκουν στον Ισλαμικό Τζιχάντ, του οποίου περίπου 15 μαχητές έχουν χάσει τη ζωή τους σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν επίσης ότι έχουν συλλάβει μέσα σε δύο ημέρες περίπου 40 μέλη της οργάνωσης στη Δυτική Όχθη.

Israel-Palestine: What is the Islamic Jihad armed group? | Al Jazeera Newsfeed

Ήχησαν οι σειρήνες κοντά στην Ιερουσαλήμ

Σειρήνες συναγερμού ήχησαν το πρωί της Κυριακής στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στην Ιερουσαλήμ άκουσαν επίσης σύντομες εκρήξεις μακριά από το σημείο όπου βρίσκονταν. Σε σύντομη ανακοίνωση, ο στρατός ανέφερε ότι ήχησαν σειρήνες «στην περιοχή γύρω από την Ιερουσαλήμ», χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ