Κοσμος

Εκτός εαυτού ο Ερντογάν με Γαλλία και Γερμανία που στηρίζουν Ελλάδα

«Γίνονται όργανα της ελληνικής προπαγάνδας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © EPA/POOL/TURKISH PRESIDENTAL PRESS OFFICE

Πώς η Γερμανίδα ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ προκάλεσε την οργή του Ερντογάν. Η ξεκάθαρη στήριξη στην Ελλάδα από Γερμανία και Γαλλία.

Την ενόχλησή του για την ξεκάθαρη στήριξη της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ προς την Ελλάδα εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας Γερμανία και Γαλλία ότι είναι «όργανα της ελληνικής και της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας».

«Ο υπουργός Εξωτερικών μας, έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις σε αυτές τις μεροληπτικές δηλώσεις. Δυστυχώς και η Γερμανία και η Γαλλία γίνονται τα όργανα τα ελληνικής και της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.

Και πρόσθεσε: «Είναι απαράδεκτο να επικρίνουν τη χώρα μας με ανακριβείς εκτιμήσεις ενώ κλείνουν τα μάτια τους στα βήματα της Ελλάδας που αγνοούν το Διεθνές Δίκαιο».

«Επιδείξαμε για άλλη μια φορά αυτόν τον ρόλο ως πρωτοπόροι στη λύση της παγκόσμιας κρίσης των σιτηρών», είπε ακόμη ο Ερντογάν, ο οποίος ισχυρίστηκε πως η θέση της Τουρκίας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ευρώπης είναι προφανής.

Ο Ερντογάν επέστρεψε σήμερα στην Τουρκία από το Σότσι της Ρωσίας, όπου συναντήθηκε την Παρασκευή (5/8) με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης που είχε ο Τούρκος πρόεδρος με δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του με το αεροπλάνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ