Κοσμος

Πυρομανής πυροσβέστης πίσω από τρεις μεγάλες πυρκαγιές στη Γαλλία

Eν μέσω καύσωνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυρομανής πυροσβέστης πίσω από τρεις μεγάλες πυρκαγιές εν μέσω καύσωνα στη Γαλλία
Πυρκαγιά Γαλλία © Pixabay

Γαλλία: Πυρομανής πυροσβέστης πίσω από τρεις μεγάλες πυρκαγιές εν μέσω καύσωνα.

Σε έναν πυροσβέστη από τη νότια Γαλλία πιστώνουν οι γαλλικές Αρχές μια σειρά πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή, σημειώνοντας ότι ο ίδιος αναζητούσε ανδρεναλίνη.

Συγκεκριμένα, ο εθελοντής πυροσβέστης από την περιοχή Χερόλτ, συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, έκαναν γνωστό οι περιφερειακοί εισαγγελείς.

Η περίπτωση του άνδρα που αποκαλείται «πυρομανής πυροσβέστης» από πολλά γαλλικά ΜΜΕ έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στη χώρα, η οποία συγκλονίστηκε από μια σειρά πυρκαγιών κατά τη διάρκεια του καύσωνα της περασμένης εβδομάδας, με επακόλουθο την εκκένωση πολλών περιοχών από χιλιάδες ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, εισαγγελέας του Μονπελιέ δήλωσε ότι ο ίδιος άνδρας παραδέχτηκε ότι προκάλεσε πυρκαγιές με τη χρήση αναπτήρα στις 26 Μαΐου, 21 Ιουλίου και πιο πρόσφατα στις 26 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος άνδρας εργάζεται με πλήρη απασχόληση ως δασολόγος, με την πρόληψη πυρκαγιών να είναι μία από τις κύριες αρμοδιότητές του.

Να σημειωθεί ότι, εφόσον καταδικαστεί, ο 30χρονος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 15 χρόνια και πρόστιμο 150.000 ευρώ.

Πηγή: The Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ