Κοσμος

Γιατρός στην Ινδία εμβολίασε 30 μαθητές με την ίδια βελόνα

Ισχυρίζεται πως του δόθηκε μόνο μία σύριγγα από το υπουργείο Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
embolio.jpg
Εμβολιασμός Pfizer © EPA

Ένας γιατρός στην Ινδία ερευνάται από τις Αρχές καθώς εμβολίασε 30 μαθητές σχολείου με την ίδια βελόνα.

Ενας αξιωματούχος του τομέα της υγείας ερευνάται για τον εμβολιασμό 30 μαθητών με μία μόνο σύριγγα σε κεντρικό κρατίδιο της Ινδίας. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε σχολείο της περιφέρειας Sagar, όπου τα παιδιά έκαναν εμβόλια για τον κορωνοϊό. Το υπουργείο Υγείας της Ινδίας επιβάλλει το πρωτόκολλο «μία βελόνα, μία σύριγγα, μόνο μία φορά» για τα εμβόλια Covid-19.

Η Ινδία έχει χορηγήσει μέχρι στιγμής πάνω από 2,03 δισεκατομμύρια εμβόλια Covid-19. Οι σύριγγες μίας χρήσης χρησιμοποιούνται ευρέως στην Ινδία για να αποφευχθεί η εξάπλωση θανατηφόρων ασθενειών όπως ο HIV. Ωστόσο, στο παρελθόν υπήρξαν πολλαπλά περιστατικά όπου μια σύριγγα μιας χρήσης επαναχρησιμοποιήθηκε σε νοσοκομεία λόγω έλλειψης εξοπλισμού.

Ο Jitendra Rai, ο οποίος εμβολίαζε τα παιδιά, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι του δόθηκε μόνο μία σύριγγα από το υπουργείο Υγείας και ότι απλώς ακολουθούσε τις εντολές.

Οι γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους εντόπισαν το θέμα και το ανέφεραν στις σχολικές αρχές. Όταν οι κρατικοί αξιωματούχοι έφτασαν στο σχολείο, ο Rai έλειπε και το τηλέφωνό του ήταν απενεργοποιημένο.

Η υγειονομική υπηρεσία της πολιτείας καταχώρησε καταγγελεία αμέλειας εναντίον του. Εν τω μεταξύ, έχει επίσης ξεκινήσει έρευνα κατά του υπαλλήλου που ήταν υπεύθυνος για την αποστολή εξοπλισμού για την εκστρατεία εμβολιασμού.

Εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου κόμματος του Κογκρέσου απαίτησε να παραιτηθεί ο υπουργός Υγείας της πολιτείας για το περιστατικό.

Η Ινδία είναι η δεύτερη χώρα μετά την Κίνα που έχει ξεπεράσει το όριο των δύο δισεκατομμυρίων εμβολίων Covid. Τον Ιούλιο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα 75 ημερών δωρεάν αναμνηστικών δόσεων Covid για όλους τους ενήλικες με αφορμή την 75η επέτειο ανεξαρτησίας της Ινδίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ινδίας, το 98% των ενηλίκων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου Covid, ενώ το 90% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Την Τετάρτη, η χώρα ανέφερε 18.313 ημερήσια κρούσματα για τις τελευταίες 24 ώρες και 57 θανάτους που σχετίζονται με το Covid.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν η ανθρώπινη ζωή στη Γάζα έχει λιγότερη αξία από ένα σύνθημα 
Όταν η ανθρώπινη ζωή στη Γάζα έχει λιγότερη αξία από ένα σύνθημα

Η άδεια διέλευσης ενός Παλαιστινίου προς την Αίγυπτο κόστιζε στη μαύρη αγορά 5.000 δολάρια για έναν ενήλικα και 7.500 δολάρια για ένα παιδί. Το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη οι τιμές αυτόματα διπλασιάστηκαν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY