- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Αδιέξοδο αλά ιταλικά - Το ακροδεξιό « Αδέλφια της Ιταλίας» πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Ιταλία: Τα τελευταία γκάλοπ επιβεβαιώνουν ότι το ακροδεξιό κόμμα "Αδέλφια της Ιταλίας" είναι πρώτη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου - Οι πολίτες «αιφνιδιάστηκαν» από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Το γκάλοπ της εταιρίας Swg επιβεβαιώνει ότι το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, με επικεφαλής την Τζόρτζια Μελόνι, είναι πρώτη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την συγκεκριμένη δημοσκόπηση, τα Αδέλφια της Ιταλίας «πείθουν» το 25% των ερωτηθέντων, ενώ δεύτερη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών, είναι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, με ποσοστό 23,2%.
Η Λέγκα, στο γκάλοπ αυτό δεν ξεπερνά το 12,4%, το Κίνημα Πέντε Αστέρων εξασφαλίζει το 10,4% της πρόθεσης ψήφου, και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι το 6,1%. Παράλληλα, η νέα κεντρώα δύναμη Azione (Πράξη), επιλέγεται από το 6% του στατιστικού δείγματος.
Σύμφωνα με ανάλυση της δημοσκοπικής εταιρίας, «η προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών αιφνιδίασε τους Ιταλούς» και «πάνω από το 50% των ερωτηθέντων αισθάνεται ενοχλημένο, εκνευρισμένο και απογοητευμένο».
Παράλληλα, η άποψη που επικρατεί είναι ότι η πολιτική κρίση και η διάλυση του κοινοβουλίου προκλήθηκαν, κυρίως, από το Κίνημα Πέντε Αστέρων, ενώ πολλοί θεωρούν ότι ουσιαστικό μερίδιο ευθύνης έχει και η Λέγκα. Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις διάφορες συμμαχίες, οι ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς εγκρίνουν την συμμαχία της Λέγκα με την Φόρτσα Ιτάλια και τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας, ενώ οι περισσότεροι υποστηρικτές των «πεντάστερων», όπως και του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος», τάσσονται κατά της σύμπραξης με άλλες πολιτικές δυνάμεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.