Κοσμος

O καύσωνας έλιωσε γέφυρα στην Κίνα (βίντεο)

Η χώρα ταλαιπωρείται από ακραία φαινόμενα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κίνα-καύσωνας: Εκατομμύρια Κινέζοι καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους
Kίνα -καύσωνας © Getty Images/Ideal Image

Ο καύσωνας στην Κίνα «έσπασε» στη μέση μια γέφυρα. 

Την κατάρρευση μιας γέφυρας στην πόλη Quanzhou της Κίνας προκάλεσαν οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Νότιας Κίνας.

Αντιμέτωποι με θερμοκρασίες υψηλότερες των 40 βαθμών Κελσίου είναι οι κάτοικοι της Νότιας Κίνας και ειδικότερα της πόλης Quanzhou, όπου σημειώθηκε ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα και το CNN, στις 23 Ιουλίου, οι υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν την κατάρρευση μιας γέφυρας, θυμίζοντας την περίπτωση της γέφυρας του Λονδίνου, τμήματα της οποία σκεπάστηκαν με προστατευτικές επενδύσεις ώστε να αποτραπεί η καταστροφή της.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κλιματική αλλαγή έχει καταστήσει συχνότερα τα κύματα καύσωνα, ένα φαινόμενο που αναμένεται να οξυνθεί με την προβλεπόμενη άνοδο των θερμοκρασιών τις προσεχείς χρονιές.

Η Κίνα δεν αποτελεί εξαίρεση: η Σανγκάη κατέρριψε πρόσφατα ρεκόρ κύματος ζέστης 149 ετών, καταγράφοντας 40,9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις επαρχές Ζετζιάνγκ και Φουτζιάν, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ο υδράργυρος ξεπέρασε το σαββατοκύριακο τους 41 βαθμούς Κελσίου, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ σε δύο πόλεις των επαρχιών αυτών.

Το Σάββατο σηματοδότησε την έναρξη της πιο ζεστής περιόδου της χρονιάς, σύμφωνα με το παραδοσιακό κινεζικό ημερολόγιο, αλλά αυτό το καλοκαίρι δείχνει να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Το κύμα αυτό καύσωνα θέτει υπό πίεση το κινεζικό σύστημα ηλεκτροδότησης, καθώς κάτοικοι και επιχειρήσεις χρησιμοποιούν περισσότερο κλιματισμό. Οι πιο μεγάλοι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας κατέρριψαν ρεκόρ παραγωγής στα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με την Sxcoal, ειδική έκδοση για την ενέργεια.

Οι τοπικές αρχές σε ορισμένες επαρχίες αποφάσισαν να σβήσουν τον δημόσιο φωτισμό και να χρεώσουν ακριβότερα το ηλεκτρικό ρεύμα για τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των ωρών υψηλής ζήτησης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ