Κοσμος

Η νέα γενιά μαχητικών θα διαβάζει τη σκέψη των πιλότων τους (βίντεο)

Για την παραγωγή του θα συμπράξουν τουλάχιστον τρεις χώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαχητικό έκτης γενιάς
Τempest © ΕPA Pool

 Συνεργασία Βρετανίας με Ιαπωνία για το νέο υπερηχητικό μαχητικό έκτης γενιάς αεροσκάφος Tempest. 

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Ιαπωνία στην κατασκευή του μαχητικού αεροσκάφους Tempest επόμενης γενιάς, καθώς στελέχη από όλη την αεροπορική βιομηχανία συγκεντρώθηκαν για την έναρξη της αεροπορικής έκθεσης Farnborough.

Το πρώτο αεροσκάφος Tempest – ικανό για υπερηχητική πτήση – θα πετάξει «μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια» για να δοκιμάσει χαρακτηριστικά όπως η ικανότητα να μη γίνεται αντιληπτό από τα αντίπαλα ραντάρ. Περάν αυτού, τα μαχητικά θα μπορούν να συνεργάζονται με μη επανδρωμένα αεροσκάφη υψηλών επιδόσεων (οπλισμένα και μη) και να τα καθοδηγούν, θα λειτουργούν και ως ιπτάμενα κέντρα διοίκησης, ελέγχου και επικοινωνιών από μεγάλες αποστάσεις, διαδραματίζοντας ρόλο γενικής εποπτείας των επιχειρήσεων στο έδαφος, την επιφάνεια της θάλασσας και τον αέρα σε μία περιοχή.

Το Tempest, που έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει μακροπρόθεσμα το μαχητικό Typhoon, αναπτύσσεται από την BAE Systems, μια βρετανική πολυεθνική εταιρεία όπλων, ασφάλειας και αεροδιαστημικής, σε μια εγκατάσταση κοντά στο Πρέστον, μαζί με την ιταλική εταιρεία Leonardo. Η Rolls-Royce, ένας άλλος κατασκευαστής αεροδιαστημικής, κατασκευάζει κινητήρες για το αεροπλάνο.

Ο Richard Berthon, διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου υπεύθυνος για το Future Combat Air, σημείωσε, ωστόσο, ότι θα πρόκειται «μόνο για μια επίδειξη από μια ολόκληρη σειρά δραστηριοτήτων επίδειξης» που σχετίζονται με το πρόγραμμα, το οποίο έχει στόχο την ένταξη σε υπηρεσία του Tempest το 2035.

Η BAE Systems παρουσίασε και αυτή μία χρωματιστή μακέτα του προϊόντος επίδειξης του Tempest στη FIA, αν και εκπρόσωποι της εταιρείας επιβεβαίωσαν πως δεν αντιπροσωπεύει το αεροσκάφος που αναμένεται να πετάξει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ