Κοσμος

Τσεχία: Κατασχεμένη Ferrari μετατράπηκε σε... περιπολικό για τους παράνομους αγώνες δρόμου

Πόσο κόστισε η μετατροπή του οχήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
astynomia-tsexia-ferrari

Μία κατασχεμένη Ferrari κατέληξε στο στόλο αυτοκινήτων της τσέχικης αστυνομίας για την καταπολέμηση των αγώνων δρόμου.

Η τσέχικη αστυνομία αποκάλυψε την πιο πρόσφατη προσθήκη στον στόλο των αυτοκινήτων της. Πρόκειται για μια Ferrari που πιάνει τελική ταχύτητα έως και 326 χλμ./ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αυτοκίνητο κατασχέθηκε από εγκληματίες ενώ χρειάστηκαν 12.000 ευρώ για τη μετατροπή του σε «περιπολικό». Ένα ποσό, περίπου ίδιο, με την αγορά ενός νέου hatchback Skoda, όπως σημείωσαν οι υπεύθυνοι της τσέχικης αστυνομίας.

Η Ferrari 458 Italia θα χρησιμοποιηθεί για την καταστολή παράνομων αγώνων δρόμου και την καταδίωξη κλεμμένων αυτοκινήτων μεταξύ άλλων. Μπορεί να επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα.

Με κίτρινες και μπλε ρίγες, το όχημα θα χρησιμοποιείται από το ειδικό τμήμα επιτήρησης και θα οδηγείται από ειδικά εκπαιδευμένους αξιωματικούς.

Ο Jiri Zly, επικεφαλής του τμήματος κυκλοφορίας της αστυνομίας, είπε ότι η Ferrari θα χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, εναντίον «των πιο επιθετικών οδηγών στους δρόμους της Τσεχίας».

«Η τσεχική αστυνομία έχει εκατοντάδες κατασχεμένα οχήματα που προέρχονται από εγκληματίες και χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση σοβαρών εγκληματικών δραστηριοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε η αστυνομία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ