Κοσμος

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού

Τι ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό
Ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό © Twitter

Η Ρωσία έπληξε με πυραύλους το λιμάνι της Οδησσού μία ημέρα μετά την υπογραφή από Μόσχα και Κίεβο της συμφωνίας για την άρση του αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών.

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν υποδομές στο λιμάνι της Οδησσού, μία ημέρα μετά την υπογραφή από την Ρωσία και την Ουκρανία της συμφωνίας για την άρση του αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας για την επανάληψη των εξαγωγών σιτηρών, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

«Ο εχθρός επετέθη κατά του εμπορικού λιμανιού της Οδησσού με πυραύλους Cruise Kalibr. Δύο πύραυλοι καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας. Δύο έπληξαν υποδομές στο λιμάνι», διευκρίνισε η ουκρανική Επιχειρησιακή Διοίκηση του Νότιου Τομέα στο Telegram.

Έντονη αντίδραση από το Κίεβο: «Ο Πούτιν έφτυσε κατά πρόσωπο» την συμφωνία για τα σιτηρά

Η Ουκρανία κατηγόρησε τον Πούτιν ότι με την επίθεση κατά του λιμανιού της Οδησσού «έφτυσε κατά πρόσωπο» τον ΟΗΕ και την Τουρκία.

Το Κίεβο προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα φέρει ακέραια την ευθύνη σε περίπτωση αποτυχίας της συμφωνίας για τις εξαγωγές των σιτηρών και κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη και την Τουρκία να πιέσουν την Ρωσία, ώστε να τηρήσει τις υποχρεώσεις της για την ασφαλή λειτουργία των θαλάσσιων διαδρόμων για την εξαγωγή των σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά της η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία χαρακτήρισε την επίθεση της Ρωσίας «αποτρόπαιη» και ανέφερε ότι η Μόσχα θα πρέπει να λογοδοτήσει.

«Το Κρεμλίνο συνεχίζει να χρησιμοποιεί την τροφή ως όπλο. Η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει», έγραψε η Μπρίτζετ Μπρινκ στο Twitter.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ