Κοσμος

Τζο Μπάιντεν: Πώς περνά τον κορωνοϊό - Τα νεότερα για την υγεία του

Ποια φάρμακα συνεχίζει να παίρνει - Τι δήλωσε ο γιατρός που τον παρακολουθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνεχίζει να έχει ήπια συμπτώματα ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό
Συνεχίζει να έχει ήπια συμπτώματα ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό © EPA/Michael Reynolds

Με κορωνοϊό ο Τζο Μπάιντεν, παραμένει σε καραντίνα. Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Αμερικανού προέδρου.

Η είδηση ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει κορωνοϊό, προκάλεσε συναγερμό στον Λευκό Οίκο και ανησυχία σε αρκετούς Αμερικανούς. Σε νεότερη ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο επισημαίνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει να εμφανίζει ήπια συμπτώματα και η κατάσταση της υγείας του είναι καλύτερη σε σχέση με το πρώτο 24ωρο.

Ειδικότερα, ο προσωπικός γιατρός του, Δρ Κέβιν Ο’Κόνορ, με μια επιστολή την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, γνωστοποιεί ότι «τα συμπτώματα βελτιώθηκαν».

Έχοντας διαγνωστεί με κορωνοϊό ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται σε καραντίνα αλλά συνεχίζει να εργάζεται μέσα από τηλεδιασκέψεις. Ήδη, εντός της ημέρας έχει προγραμματισμένες διαδικτυακές συναντήσεις.

Με κορωνοϊό ο Τζο Μπάιντεν - Τα δέκατα, ο βήχας και η καταρροή

Ο Τζο Μπάιντεν εμφάνισε δέκατα (37,4) το βράδυ της Πέμπτης αλλά ανταποκρίθηκε καλά στην παρακεταμόλη που του χορηγήθηκε. Η θερμοκρασία του έχει πλέον πέσει σε φυσιολογικά επίπεδα. Εξακολουθεί να αισθάνεται κόπωση, έχει καταρροή και βήχα, όμως ο σφυγμός του, η πίεση και το οξυγόνο στο αίμα του παραμένουν σε «απολύτως φυσιολογικά» επίπεδα, ξεκαθαρίζει ο προσωπικό του γιατρός. Όπως έγινε γνωστό, θα συνεχίσει να λαμβάνει:

  1. Το αντιιικό χάπι Paxlovid,
  2. παρακεταμόλη και
  3. εισπνεόμενη σαλβουταμόλη εφόσον χρειαστεί.

Ο γιατρός του Μπάιντεν χαρακτήρισε επίσης «λογικό» να λαμβάνει ο πρόεδρος ασπιρίνη σε χαμηλές δόσεις για όσο χρονικό διάστημα συνεχίσει τη θεραπεία με το Paxlovid. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάιντεν είναι πλήρως εμβολιασμένος και έχει λάβει και τις δύο αναμνηστικές δόσεις.

Σε ηλικία 79 ετών είναι ο γηραιότερος πρόεδρος που είχαν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες. Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ευχήθηκε περαστικά στον Τζο Μπάιντεν για τον κορωνοϊό, φροντίζοντας ωστόσο να κάνει ένα ακόμη «αιχμηρό» σχόλιο για την Καμάλα Χάρις, την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ