Κοσμος

Το κατασχεμένο γιοτ Ρώσου ολιγάρχη...γέννησε αυγό Faberge

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θησαυρός σε γιοτ Ρώσου μεγιστάνα που κατασχέθηκε στις ΗΠΑ - Εντοπίστηκε σπάνιο αυγό Φαμπερζέ
Αυγό Faberge © ΕPA Pool

Θησαυρός σε Ρώσου μεγιστάνα που κατασχέθηκε στις ΗΠΑ - Εντοπίστηκε σπάνιο αυγό Faberge. 

«Ας μιλήσουμε για τα ενδιαφέροντα: τα γιοτ», δήλωσε σε ειδικό φόρουμ, αφιερωμένο στο πάγωμα και την κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ Λίζα Μόνακο. «Βρίσκουμε πραγματικά ενδιαφέροντα αντικείμενα… κερδίσαμε Φαμπερζέ αυγό σε γιοτ, γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον», πρόσθεσε.

Γιοτ αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων, με το όνομα Amadea, απέπλευσε από τα Φίτζι στο Σαν Ντιέγκο ύστερα από έντονη δικαστική διαμάχη με πρωταγωνιστή Ρώσο ολιγάρχη.

Η Μόνακο τόνισε ακόμη, πως εάν το αυγό θεωρηθεί αυθεντικό, τότε θα σημαίνει ότι η αξία του ανέρχεται σε εκατομμύρια δολάρια.

Τα αυγά Fabergé είναι μια περίφημη σειρά από 50 Αυτοκρατορικά Πασχαλινά Αυγά. Δημιουργήθηκαν για τη Ρωσική Αυτοκρατορική οικογένεια από το 1885 έως το 1916, όταν η εταιρεία διοικούνταν από τον Ρώσο χρυσοχόο και κοσμηματοποιό, Πίτερ Καρλ Φαμπερζέ.

Τα αυγά συνδέονται με τη δόξα και την τραγική μοίρα της τελευταίας αυτοκρατορικής οικογένειας Ρομάνοφ.

Δέκα αυγά δημιουργήθηκαν από το 1885 έως το 1893, κατά τη διάρκεια της ηγεμονίας του αυτοκράτορα Αλέξανδρου Γ ‘ και άλλα 40 δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης από τον γιο του, Νικόλαο Β’. Δύο για κάθε χρόνο, ένα για τη μητέρα του και ένα για τη γυναίκα του.

Η σειρά ξεκίνησε όταν ο αυτοκράτορας Αλέξανδρος Γ ‘ παρήγγειλε ένα πασχαλινό αυγό από τον Φαμπερζέ ως πασχαλινό δώρο για τη σύζυγό του, αυτοκράτειρα Μαρία Φεοντόροβνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ