Κοσμος

Ουκρανία: Πατέρας στον δρόμο κρατά το χέρι του νεκρού παιδιού του (εικόνα)

Η φρίκη του πολέμου σε μια φωτογραφία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πατέρας στην Ουκρανία που κρατά το χέρι του νεκρού γιου του στη μέση του δρόμου
Ο πατέρας στην Ουκρανία που κρατά το χέρι του νεκρού γιου του στη μέση του δρόμου @avalaina/Twitter

Στην Ουκρανία ένας πατέρας βρίσκεται στη μέση του δρόμου να κρατά το χέρι του νεκρού παιδιού του για δύο ώρες. Ο ρωσικός βομβαρδισμός στο Χάρκοβο.

Στην Ουκρανία ένας πατέρας έχασε το παιδί του σε ρωσικό βομβαρδισμό. Η φωτογραφία που τον δείχνει να κρατά το χέρι του νεκρού γιου του κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Πρόκειται για μία ακόμη χαρακτηριστική εικόνα που δείχνει τη φρίκη του ρωσο-ουκρανικού πολέμου.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου. Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές, με αμάχους να χάνουν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Ο πατέρας στην Ουκρανία μπροστά στο νεκρό παιδί του - Του κρατά το χέρι στον δρόμο

Η εικόνα από τον πόλεμο στην Ουκρανία συγκλονίζει. Ο πατέρας έχει γονατίσει, κρατώντας το χέρι του γιου του. Ο ανήλικος έχασε τη ζωή του στα 13 χρόνια. Η οδύνη και η απόγνωση είναι ζωγραφισμένες στο πρόσωπο του πατέρα.

Ο 13χρονος σκοτώθηκε όταν ρωσικός πύραυλος χτύπησε το Χάρκοβο, στην Ανατολική Ουκρανία. Περίμενε να έρθει το λεωφορείο. Η ρωσική επίθεση σημειώθηκε την Τετάρτη (20/7). Είναι ένας ακόμη άμαχος που χάνει τη ζωή του, καθώς μαίνεται ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος.

Στην ανάρτησή της η Oleksandra Matviichuk, επικεφαλής του Κέντρου Πολιτικών Ελευθεριών της Ουκρανίας, ανέφερε ότι ο πατέρας παρέμεινε σε αυτήν τη στάση, κρατώντας το χέρι του παιδιού του, για σχεδόν δύο ώρες. Δίπλα του βρέθηκε μια Ουκρανή αστυνομικός, η οποία προσπαθούσε να του συμπαρασταθεί και να τον παρηγορήσει, κρατώντας του το χέρι.

Από τη ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο τραυματίστηκε επίσης και η αδελφή του 13χρονου. Το τζαμί που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές.

Το Χάρκοβο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ουκρανία και σημαντικό βιομηχανικό κέντρο. Δέχτηκε σφοδρή επίθεση στην πρώτη φάση της ρωσικής εισβολής, ωστόσο η ηρωική ουκρανική αντίσταση απώθησε τους Ρώσους εισβολείς. Μετά από μια μικρή παύση των εχθροπραξιών, πλέον δέχεται ανελέητο σφυροκόπημα, με τους ρωσικούς βομβαρδισμούς να είναι καθημερινοί τον τελευταίο μήνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ