Κοσμος

Κινηματογραφική ληστεία στην Καλιφόρνια με λεία άνω των 100 εκατ. δολαρίων

Πώς έγινε το κόλπο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ληστεία του αιώνα στην Καλιφόρνια
Ληστεία Καλιφόρνια © Getty Images/Ideal Image

Καλιφόρνια: Ληστεία σε φορτηγό με κοσμήματα αξίας 100 εκατ. δολαρίων. 

Μία από τις μεγαλύτερες ληστείες κοσμημάτων στην ιστορία έλαβε χώρα την περασμενη Δευτέρα στη Νότια Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, το γεγονός συνέβη σε φορτηγό της εταιρείας ασφαλείας Brinks, μίας από τις μεγαλύτερες στις ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Brinks, το φορτηγό δέχθηκε επίθεση νωρίς το πρωί της περασμένης Δευτέρας κοντά στο Λος Άντζελες. Τα υπερπολύτιμα εμπορεύματα είχαν φορτωθείαργά το βράδυ της 10ης Ιουλίου, μετά από μια έκθεση υπό τη διοργάνωση του International Gem and Jewelry Show στο San Mateo, νότια του Σαν Φρανσίσκο. Το όχημα είχε κατεύθυνση προς μια άλλη εκδήλωση, περίπου 600 χιλιόμετρα μακριά, στο Συνεδριακό Κέντρο της Pasadena, βορειοανατολικά του Λος Άντζελες.  

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας παρείχαν οι πελάτες προτού στείλουν τα αντικείμενά τους, η συνολική αξία των αντικειμένων που λείπουν είναι μικρότερη από 10 εκατομμύρια δολάρια», ανέφερε συγκεκριμένα η Brinks σε δήλωση της. «Συνεργαζόμαστε με τις αρχές επιβολής του νόμου και θα αποζημιώσουμε πλήρως τους πελάτες μας για την αξία των περιουσιακών τους στοιχείων που κλάπηκαν, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασής μας».

Επισήμως, ωστόσο, η αξία του κλεμμένου εμπορεύματος, το οποίο περιελάμβανε πολλά περιδέραια από χρυσό και διαμάντια, δεν έγινε σαφής, όπως επίσης και για το πια κοσμήματα εκλάπησαν.

Η επρόσωπος του FBI στο Λος Άντζελες, ανέφερε ότι η ληστεία έγινε στην πόλη Λάνκαστερ στη βόρεια κομητεία του Λος Άντζελες. Η ίδια τόνισε ότι η υπηρεσία συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές, αλλά πως δεν μπορεί να παράσχει περισσότερες πληροφορίες καθώς η μυστική έρευνα είναι υπό πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα, εκπρόσωπος από το Τμήμα του Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες, στο οποίο υπάγεται το Λάνκαστερ δεν είχε πληροφορίες για την υπόθεση την Κυριακή, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν τραυματίστηκε κάποιος.

Άνθρωπος της Brinks τόνισε ότι συνήθως όσοι διαθέτουν τα εμπορεύματα τους σε εκθέσεις συνήθως τα υποασφαλίζουν επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα ασφαλίσουν πλήρως. «Είναι συντετριμμένοι. Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν χάσει όλα τα προς το ζην» πρόσθεσε. .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ