Κοσμος

Daily Mail: Θύμα δηλητηρίασης ο Νικολάι Πατρούσεφ, το δεξί χέρι του Πούτιν

Ποιος είναι το Νο2 στη ρωσική ιεραρχία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Νικολάι Πατρούσεφ είναι αυτός που αντικαθιστά τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε περίπτωση απουσίας του Ρώσου προέδρου
O Νικολάι Πατρούσεφ είναι αυτός που αντικαθιστά τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε περίπτωση απουσίας του Ρώσου προέδρου © EPA/POOL

Δηλητηριάστηκε ο Νικολάι Πατρούσεφ, στενός συνεργάτης και δεξί χέρι του Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Θύμα δηλητηρίασης φέρεται να έπεσε το δεξί χέρι του Βλαντίμιρ Πούτιν σε θέματα ασφάλειας, σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». O Νικολάι Πατρούσεφ ήταν πρώην επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών FSB. Το δεξί χέρι του Πούτιν βρίσκεται στο νοσοκομείο και υπεβλήθη σε τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες επιβεβαίωσαν τη δηλητηρίαση.

Το δημοσίευμα της «Daily Mail» για την απόπειρα δηλητηρίασης βασίζεται σε έναν ρωσικό λογαριασμό στο Telegram. Οι διαχειριστές του λογαριασμού «General SVR» ισχυρίζονται πως είναι Ρώσοι αντιφρονούντες και ότι ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας πρώην αξιωματούχος του Κρεμλίνου, ο οποίος έχει εσωτερική πληροφόρηση.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Νικολάι Πατρούσεφ είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τα ηνία σε περίπτωση που ο Ρώσος πρόεδρος απουσιάσει. Σημειώνεται ότι ο γιος του, Ντμίτρι, 44 ετών, είναι υπουργός Γεωργίας της Ρωσίας.

Οι αναφορές για την απόπειρα δηλητηρίασης του Νικολάι Πατρούσεφ στη Ρωσία

«Πρόσφατα, έγινε απόπειρα κατά της ζωής του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Νικολάι Πατρούσεφ. Οι πληροφορίες τόσο για την απόπειρα δολοφονίας όσο και για την έρευνα σχετικά με αυτήν βρίσκονται υπό άκρα μυστικότητα» αναφέρει το «General SVR» στο Telegram, επικαλούμενο πηγές του Κρεμλίνου.

Και προσθέτει: «Είναι γνωστό ότι ο Νικολάι Πατρούσεφ ένιωσε αδιαθεσία το βράδυ μετά τη δουλειά, σχεδόν αμέσως μετά την επιστροφή του στο σπίτι. Η ασφάλεια λειτούργησε γρήγορα, καλώντας αμέσως μια ομάδα γιατρών. Μετά την παροχή βοήθειας, ο Πατρούσεφ μεταφέρθηκε στο σπίτι του σε σταθερή κατάσταση. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης επιβεβαίωσαν ότι η τοξική ουσία ήταν συνθετικό δηλητήριο».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα στην «Daily Mail», ο Πατρούσεφ «σώθηκε από την έγκαιρη ιατρική φροντίδα και, πιθανώς, από την όχι υψηλή συγκέντρωση της δηλητηριώδους ουσίας που εισήλθε στο σώμα του μέσω του δέρματος». Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για το συμβάν μόνο, όταν διαπιστώθηκε πως ο Πατρούσεφ βρίσκεται εκτός κινδύνου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ