Κοσμος

Εκατοντάδες γυναίκες μηνύουν την Uber για σεξουαλική κακοποίηση

Tι αναφέρουν οι ενάγουσες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκατοντάδες γυναίκες μηνύουν την Uber για  σεξουαλική κακοποίηση
© Pixabay

Uber: Aντιμέτωπη με εκατοντάδες μηνύσεις για σεξουαλική επίθεση. 

Η Uber στις ΗΠΑ δέχτηκε μήνυση από 550 γυναίκες για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης. 

Στην αγωγή που κατατέθηκε οι επιβάτισσες κατηγορούν οδηγούς της υπηρεσίας για απαγωγή, σεξουαλική κακοποίηση, ξυλοδαρμό σεξουαλικής φύσεως, βιασμό, παράνομη κράτηση, παρακολούθηση, παρενόχληση και επίθεση.

Υποστηρίζεται ακόμα πως η Uber έχει γνώση τέτοιων περιστατικών, που έλαβαν χώρα σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής, ήδη από το 2014, ενώ, υπάρχουν 150 ακόμα πιθανές υποθέσεις που βρίσκονται αυτό το διάστημα υπό εξέταση. 

Στην μήνυση υποστηρίζεται επίσης πως η εταιρεία έριξε μεγαλύτερο βάρος στην ανάπτυξή της παρά στην ασφάλεια των πελατών της. 

Τον περασμένο μήνα, η Uber δημοσίευσε την δεύτερη έκθεση ασφάλειας των ΗΠΑ και σε συτήν αναφέρει 998 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και 141 περιπτώσεις βιασμών. Επιπλέον, η εταιρεία έχει λάβει συνολικά 3.824 σχετικές καταγγελίες μεταξύ 2019 και 2020. 

Η Uber αποκάλυψε ότι το 2017 και το 2018 καταγγέλθηκαν από πρόσωπα που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες της, οδηγούς της και τρίτους στις ΗΠΑ σχεδόν 6.000 σεξουαλικές επιθέσεις, με έκθεσή της για ζητήματα ασφάλειας που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη.

Η προαναφερθείσα αγωγή συμπίπτει σχεδόν χρονικά με την αποκάλυψη ότι ένα πρώην στέλεχος της Uber κατηγορήθηκε για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και αθέμιτες πρακτικές.

Πηγή: BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ