Κοσμος

Aπό τις Μαλδίβες στη Σιγκαπούρη ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα

Πότε θα οριστεί ο νέος πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
BBC: Στη Σιγκαπούρη ο διέφυγε ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα
Σρι Λάνκα - Διαδηλώσεις © Getty Images/Ideal Image

Η διαφυγή του προέδρου της Σρι Λάνκα στις Μαλδίβες και η νέα στάση στη Σιγκαπούρη. 

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα φέρεται να βρίσκεται στη Σιγκαπούρη, αναφέρει το BBC, προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές εάν ο θα παραμείνει στη πόλη κράτος ή αν θα τη χρησιμοποιήσει για να μεταφερθεί κάπου αλλού.

Ο Ρατζαπάκσα διέφυγε χθες για τις Μαλδίβες, αφού πλήθος διαδηλωτών εισέβαλε στην κατοικία του το Σάββατο αναγκάζοντάς τον να την εγκαταλείψει. Είχε προηγουμένως δεσμευτεί να παραιτηθεί μέχρι την Τετάρτη, αλλά δεν έχει υποβάλει επίσημη παραίτηση μέχρι στιγμής. Ο ηγέτης, ο οποίος ως πρόεδρος απολαμβάνει ασυλίας από τη δίωξη, πιστεύεται ότι ήθελε να φύγει από τη Σρι Λάνκα προτού παραιτηθεί για να αποφύγει την πιθανότητα σύλληψης από μια νέα κυβέρνηση.

Ο Βικρεμεσίνγκε διορίστηκε πρόεδρος από τον Ρατζαπάκσα α μετά την φυγή του το βράδυ της Τρίτης. Η απόφαση, ωστόσο, πυροδότησε περαιτέρω διαμαρτυρίες απαιτώντας επίσης την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και άλλοι 84 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της Τετάρτης, που πραγματοποιήθηκαν σε σημαντικά σημεία γύρω από την πρωτεύουσα, Κολόμπο, συμπεριλαμβανομένου του γραφείου του πρωθυπουργού.

Το Κοινοβούλιο της Σρι Λάνκα αναμένεται να ορίσει νέο πρόεδρο στις 20 Ιουλίου. Η επιλογή της αντιπολίτευσης είναι ο κύριος ηγέτης της, Σατζίθ Πρεμαντάσα (ο γιος του πρώην προέδρου Ρανασίνγκε Πρεμαντάσα).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ