Κοσμος

Ο Κέβιν Σπέισι δήλωσε αθώος στο δικαστήριο για τη σεξουαλική κακοποίηση

Η δίκη στο Λονδίνο και οι κατηγορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κέβιν Σπέισι
Κέβιν Σπέισι © ΕPA Pool

Κέβιν Σπέισι: Δικάζεται στη Βρετανία - Αρνείται τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση τριών ανδρών.

Ο Κέβιν Σπέισι δήλωσε αθώος απέναντι σε τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση, (που περιλαμβάνουν) και μια και μία κατηγορία ότι προκάλεσε ένα άτομο να συμμετάσχει σε σεξουαλική δραστηριότητα με διείσδυση χωρίς συγκατάθεση.

Το πρωί της Πέμπτης, ο πρωταγωνιστής του «American Beauty» εμφανίστηκε στο δικαστήριο στο Ολντ Μπέιλι μετά τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί και επισήμως τον προηγούμενο μήνα.

Τα φερόμενα αδικήματα λέγεται ότι έλαβαν χώρα στο Λονδίνο και στο Γκλουσεστερσάιρ μεταξύ 2005 και 2013, κατά την οποία υπηρετούσε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic.

Ο Σπέισι αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον ενός άνδρα, ο οποίος είναι τώρα στα 40 του, στο Λονδίνο το 2005.

Υπάρχει επίσης και μια κατηγορία για σεξουαλική επίθεση σε βάρος ενός άλλου άνδρα, που τώρα είναι 30 ετών στο Λονδίνο τον Αύγουστο του 2008, και ότι τον αναγκάστηκε να συμμετάσχει σε σεξουαλική δραστηριότητα με διείσδυση χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Επιπλέον, έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση σε έναν τρίτο άνδρα, στα 30 του σήμερα, τον Απρίλιο του 2013 στο Γκλουσεστερσάιρ.

Σε μια πρώτη ακρόαση που έγινε τον περασμένο μήνα, ο δικηγόρος του Σπέισι, Πάτρικ Γκιμπς, επέμεινε ότι ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ «αρνείται σθεναρά κάθε εγκληματικότητα σε αυτή την υπόθεση».

Σε μια δήλωση στο Good Morning America μετά την προαναφερθείσα ανακοίνωση, είπε: «Αν και είμαι απογοητευμένος με την απόφασή τους να προχωρήσουν (στην διαδικασίες), θα εμφανιστώ οικειοθελώς στο Ηνωμένο Βασίλειο το συντομότερο δυνατό και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου ενάντια σε αυτές τις κατηγορίες ... και είμαι βέβαιος ότι θα αποδείξω την αθωότητά μου».

Ο Σπέισι είναι δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ και γνωστός για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στα American Beauty, The Usual Suspects και στο δράμα του Netflix, House Of Cards.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ