Κοσμος

Ο R. Kelly αρραβωνιάστηκε γυναίκα που κακοποίησε σεξουαλικά

Πώς αιτιολόγησε την απόφασή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 55χρονος κατάδικος R. Kelly αρραβωνιάστηκε μια 26χρονη και φερόμενο θύμα του. Ναι, όντως
R Kelly © Jose M. Osorio/Chicago Tribune/Tribune News Service via Getty Images

Ο R. Kelly, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση, αρραβωνιάστηκε ένα από τα θύματά του. 

Ο Αμερικανός πρώην σταρ της R&B φαίνεται να αρραβωνιάστηκε ένα από τα φερόμενα θύματά του, τη Joycelyn Savage.

«Με λένε Joycelyn Savage και είμαι η αρραβωνιαστικιά του Robert Kelly». Αυτά είναι τα όσα δήλωσε για αρχή η 26χρονη στις 13 Ιουνίου στο δικαστήριο, σύμφωνα με την Page Six, προσθέτοντας: «Γράφω αυτή την επιστολή ως στήριξη προς τον Robert ώστε να μειωθεί η έκτιση της ποινής του. Θέλω να εξηγήσω ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν είμαι το θύμα, όπως έχει περιγράψει η κυβέρνηση». Όπως τόνισε μάλιστα η Savage, οι δυο τους μοιράζονται έναν «ιδιαίτερο δεσμό» και μια «βαθιά αγάπη». «Ο Robert δεν είναι το τέρας που περιγράφουν». 

Η ποινή φυλάκισης του R. Kelly για 30 χρόνια επιβλήθηκε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Brooklyn όπου διεξήχθη η δίκη του, πριν από εννέα μήνες.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία είχε ζητήσει να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 25 ετών λόγω του «κινδύνου» που συνιστά ο Robert Kelly, όπως είναι το πραγματικό όνομα του τραγουδιστή, για τα θύματά του και για την κοινή γνώμη. Υποστήριξε μάλιστα ότι πρόκειται για ένα «χειριστικό πρόσωπο που δεν έδειξε καμία μεταμέλεια και κανέναν σεβασμό για τον νόμο».

Στις έξι εβδομάδες της δίκης του, το περασμένο καλοκαίρι, κατέθεσαν εννέα γυναίκες και δύο άνδρες που τον κατηγόρησαν ότι τους κακοποίησε σεξουαλικά και περιέγραψαν τους βιασμούς, ενώ υποστήριξαν ότι τους εξανάγκαζε να παίρνουν ναρκωτικά και τους κρατούσε αιχμάλωτους.

Ο Kelly κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες: εκβιασμό, σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου, απαγωγή, διακίνηση ανθρώπων, καταναγκαστική εργασία. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ