Κοσμος

Οι Γκρίζοι Λύκοι τουιτάρουν στα ελληνικά για τους χάρτες του Μπαχτσελί και απειλούν

Οι αιτιάσεις για το Αιγαίο και τα νησιά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο χάρτης Μπαχτσελί
Ο χάρτης Μπαχτσελί © Twitter

Οι Γκρίζοι Λύκοι απειλούν με tweets στα ελληνικά - Εξυμνούν τον Μπαχτσελί και δημοσιεύουν τον χάρτη που απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό.

Με αναρτήσεις τους στο Twitter οι Τούρκοι εθνικιστές, «Γκρίζοι Λύκοι», στέλνουν μηνύματα στα ελληνικά, ενώ ταυτόχρονα δημοσιεύουν τον χάρτη του Μπαχτσελί που έδειχνε τουρκικό το μισό Αιγαίο και την Κρήτη.

«Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε στον Αρχηγό μας Devlet Bahçeli τον χάρτη μας», γράφουν αρχικά. Συνεχίζουν λέγοντας πως «το νησί της Κρήτης, το οποίο καταλήφθηκε με τα τετελεσμένα από την Ελλάδα πριν από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και κρατήθηκε αιχμάλωτο εντός των συνόρων του ελληνικού κράτους παρά την παράδοση άλλων βαλκανικών κρατών, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού πατρίδα και της Γαλάζιας Πατρίδας».

Σε άλλο tweet, επίσης στα ελληνικά, σημειώνουν: «Όπως είπε ο αρχηγός μας Bahçeli: Για άλλη μια φορά φωνάζουμε σε όλο τον κόσμο ότι το τουρκικό έθνος έχει τη δύναμη να υπενθυμίσει στο ελληνικό κράτος πώς να καταστρέψει την Αθήνα και πόσο δροσερά και βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου».

Ακολουθούν οι αναρτήσεις των Τούρκων εθνικιστών

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είναι επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) και παρουσίασε τον χάρτη, όταν συναντήθηκε με τον τυπικό αρχηγό των «Γκρίζων Λύκων» Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ.

Μετά το τέλος της συνάντησης τους, ο Γιλντιρίμ δώρισε τον πίνακα με τις τουρκικές αξιώσεις στον Μπαχτσελί, ο οποίος δέχτηκε να τον κρατήσει και να φωτογραφηθεί μαζί του, ώστε να κυκλοφορήσουν οι συγκεκριμένες εικόνες στα social media.

Διπλωματικές πηγές απάντησαν σε αυτήν την κίνηση του εταίρου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκιά της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση», ανέφεραν χαρακτηριστικά και πρόσθεσαν «αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ