Γαλλία για το φυσικό αέριο: Το πιο πιθανό σενάριο η πλήρης διακοπή του.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Μπρουνό Λεμέρ, κάλεσε σε προετοιμασία για «πλήρη περικοπή» της προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου, «την πιο πιθανή επιλογή» σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια οικονομικών συναντήσεων στην Εξ-αν-Προβάνς, στην Νότια Γαλλία. «Ας προετοιμαστούμε για τη ολοκληρωτική διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου, που είναι σήμερα η πιο πιθανή επιλογή. Προϋποθέτει ότι θα επιταχύνουμε την ενεργειακή μας ανεξαρτησία», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.
«Είμαστε εξαιρετικά ανεξάρτητοι, δεν μας αρέσει να εξαρτόμαστε από άλλους. Η πρώτη ανεξαρτησία πρέπει να είναι ενεργειακή», συνέχισε.
«Πρέπει να θέσουμε τους εαυτούς μας σε θέση μάχης τώρα για την οργάνωση, το ανακατεύθυνση, την εγκράτεια, τη μείωση της κατανάλωσης... τώρα πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις», διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας.
Ανέφερε έτσι την επανεθνικοποίηση σε ποσοστό 100% της γαλλικής ενεργειακής εταιρείας EDF, που ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν.
Σύμφωνα με τον Λεμέρ, αυτή η «απόλυτη ενότητα διοίκησης» θα επιτρέψει «να ληφθούν ταχύτερες αποφάσεις για το στρατηγικό θέμα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς άνθρακα στη Γαλλία».
FRENCH FINANCE MINISTER LE MAIRE SAYS SAYS A RUSSIAN GAS CUTOFF IS THE MOST LIKELY SCENARIO
— *Walter Bloomberg (@DeItaone) July 10, 2022
Η ενεργειακή κρίση είναι για τον υπουργό «το σημαντικότερο θέμα των επόμενων μηνών» και πρέπει να προετοιμαστούμε για συνολική διακοπή της παροχής φυσικού αερίου. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ενεργειακή κρίση που μπορεί να έχει απολύτως σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή, στην απασχόληση, στη λειτουργία των εταιρειών μας, στο γαλλικό βιομηχανικό εργαλείο», υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν έχει λάβει ακόμη την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εθνικοποίηση του EDF.
«Είχα μακροσκελείς συζητήσεις με (την Επίτροπο Ανταγωνισμού) Μαργκρέτε Βεστάγκερ για αυτό το θέμα, επομένως θα συνεχίσουμε τις πολύ μακρές συζητήσεις μας», συμπλήρωσε ο υπουργός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το στενό βρίσκεται μεταξύ του Ομάν και του Ιράν
O αδελφός του Καρόλου παραμένει όγδοος στη σειρά διαδοχής
Δυτικές χώρες εκφράζουν διαχρονικά ανησυχίες για το ενδεχόμενο ναρκοθέτησης
Μετά τα πλήγματα από ΗΠΑ - Ισραήλ στο Ιράν
Η χρονική συγκυρία των επιθέσεων προκάλεσε έντονη ανησυχία
Μετά την κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Οι Φρουροί της Επανάστασης προβάλουν ως η πιθανότερη λύση
Με φόντο την κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή
Η αξία ενός κιβωτίου μπορεί να φτάνει τις 40 έως 50 λίρες
Oι NYT εξασφάλισαν φωτογραφία από δορυφόρο της Airbus
Η τελική πρόταση ήταν περίπου 63% υψηλότερη από την αρχική
Λίγες ώρες μετά τα συντονισμένα χτυπήματα Ηνωμένων Πολιτειών και Ισραήλ
Απαγορεύτηκαν οι δημόσιες συγκεντρώσεις
Από τον σκιώδη πόλεμο στα ανοιχτά πλήγματα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Δεν έχουν ανακοινωθεί ζημιές, τραυματισμοί ή θύματα
Σε περιοχές κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, οι εκρήξεις ήταν διαδοχικές και ισχυρές
Μετά τα πλήγματα των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην Τεχεράνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.