Κοσμος

Ο Πούτιν απειλεί με «καταστροφικές συνέπειες» στην αγορά ενέργειας

Πώς συνέδεσε τις κυρώσεθς με ακόμη υψηλότερες τιμές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πούτιν: Οι κυρώσεις φέρνουν αύξηση των τιμών στην Ευρώπη
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ©EPA Pool

Ο Πούτιν απειλεί τη Δύση: Οι κυρώσεις συνεπάγονται καταστροφική αύξηση των τιμών για τους καταναλωτές.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η συνέχιση της χρήσης κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές αυξήσεις των τιμών στις ενεργειακές αγορές, πλήττοντας τα νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη με ακόμη υψηλότερες τιμές.

«Ναι γνωρίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να αντικαταστήσουν τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους» , δήλωσε ο Πούτιν κατά την διάρκεια συνάντηση με υψηλόβαθμους αξιωματούχους. «Πάντως αναμένουμε ότι το αποτέλεσμα αυτού του είδους των ενεργειών να είναι μια αύξηση στις τιμές του φυσικού αερίου στην spot αγορά και μια αύξηση του κόστους των ενεργειακών πόρων για τους τελικούς καταναλωτές».

«Όλα αυτά δείχνουν για άλλη μια φορά ότι οι περιορισμοί που θέτουν οι κυρώσεις στη Ρωσία προκαλούν πολύ μεγαλύτερη ζημιά στις χώρες που τις επιβάλλουν. Η περαιτέρω χρήση των κυρώσεων μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη πιο σοβαρές, χωρίς υπερβολή, ακόμη και καταστροφικές συνέπειες στην παγκόσμια αγορά ενέργειας».

Η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει μόνο ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων της στην Ουκρανία, λέει το Κρεμλίνο

Η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει μόνο ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων της στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει χθες Πέμπτη, ότι η Ρωσία μόλις έχει ξεκινήσει στην Ουκρανία και προκάλεσε τη Δύση να προσπαθήσει να την νικήσει στο πεδίο της μάχης, ενώ επέμεινε ότι η Μόσχα εξακολουθεί να είναι ανοιχτή στην ιδέα ειρηνευτικών συνομιλιών.

«Οι δυνατότητες της Ρωσίας είναι τόσο μεγάλες που μόνο ένα μικρό μέρος τους έχει χρησιμοποιηθεί στην ειδική επιχείρηση» δήλωσε ο Πεσκόφ σε ενημέρωση μέσω βιντεοκλήσης προς τους δημοσιογράφους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ