Κοσμος

Μετά την παραίτηση ο Τζόνσον σχεδιάζει γαμήλια δεξίωση στην πρωθυπουργική κατοικία

Σύμφωνα με βρετανικά Μέσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μπόρις Τζόνσον και η σύζυγός του
Ο Μπόρις Τζόνσον και η σύζυγός του © EPA/Sean Gallup

Μετά την παραίτηση ο Τζόνσον ετοιμάζει γαμήλια δεξίωση - Οι πρώτες αντιδράσεις.

Ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να παραιτήθηκε από τη θέση του Βρετανού πρωθυπουργού, όμως σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου, σκοπεύει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την εξουσία που διαθέτει και να οργανώσει την γαμήλια δεξίωση του, στην πρωθυπουργική κατοικία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Τζόνσον σκοπεύει να οργανώσει μια δεξίωση στα τέλη Ιουλίου για να γιορτάσει τον γάμο του με τη σύζυγό του στο Τσέκερς, την εξοχική πρωθυπουργική κατοικία.

Οι προσκλήσεις είχαν ήδη σταλεί πριν ανακοινωθεί η παραίτηση του Τζόνσον, ο οποίος παντρεύτηκε κρυφά τον Μάιο του 2021, με μια μικρή τελετή στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό του Γουεστμίνστερ. Στον γάμο παραβρέθηκαν μόνο 30 πρόσωπα, επειδή εκείνη την εποχή ίσχυαν οι υγειονομικοί περιορισμοί για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Για αυτό και η δεξίωση αναβλήθηκε για φέτος το καλοκαίρι.

Ο 58χρονος Τζόνσον, που παραιτήθηκε μετά τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα και τις αποχωρήσεις δεκάδων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησής του, σκοπεύει, παρά τις επικρίσεις, να παραμείνει στην Ντάουνινγκ Στριτ μέχρι να εκλεγεί ο διάδοχός του.

Ο Μπόρις Τζόνσον και η σύζυγός του
Ο Μπόρις Τζόνσον και η σύζυγός του © EPA/Sean Gallup

Ο «μεγαλειώδης γάμος» του Τζόνσον

«Θα θέλαμε όλοι μας να κάνουμε έναν μεγαλειώδη γάμο με έξοδα των φορολογουμένων στο Τσέκερς, όμως δεν θα μπορέσει να το κάνει γιατί οι Βρετανοί θα το θεωρήσουν αποκρουστικό», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC ο Εργατικός δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν. Οι «λογικοί» Συντηρητικοί «δεν θα δεχτούν μια κατάσταση στην οποία θα επιδιώξει να παραμείνει πρωθυπουργός για το προσωπικό συμφέρον του αντί για το εθνικό», πρόσθεσε.

Ο γάμος αυτός είναι ο τρίτος για τον Μπόρις Τζόνσον, που έχει αποκτήσει τουλάχιστον επτά παιδιά, τα δύο εκ των οποίων με την Κάρι Σίμονς. Είχε ήδη επικριθεί για την πανάκριβη ανακαίνιση του διαμερίσματός του στην Ντάουνινγκ Στριτ, η οποία χρηματοδοτήθηκε από έναν δωρητή του Συντηρητικού κόμματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ