Κοσμος

Καλό παράδεισο στην ψυχή των «Αγγελων της Κολάσεως»

Ποιος ήταν ο Sonny Barger που έφυγε σε ηλικία 83 ετών

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Sonny Barger: Ποιο ήταν το μέλος των Hells Angels που πέθανε στα 83 του από καρκίνο - Τα περιστατικά που σόκαραν τις ΗΠΑ

Ο Sonny Barger, τo ιδρυτικό μέλος της αμφιλεγόμενης λέσχης μοτοσικλετιστών Hells Angels, πέθανε σε ηλικία 83 ετών μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Ο Sonny Barger είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ είχε κατηγορηθεί ότι «πουλούσε προστασία». 

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από μία ανάρτηση στη σελίδα που διατηρούσε στο Facebook o Sonny Barger. 

«Αν διαβάζετε αυτό το μήνυμα, θα ξέρετε ότι έχω φύγει. Ζήτησα να αναρτηθεί αυτό το σημείωμα αμέσως μετά το θάνατό μου. 'Έζησα μια μακρά και καλή ζωή γεμάτη περιπέτεια. Και είχα το προνόμιο να είμαι μέλος ενός καταπληκτικού συλλόγου. Παρόλο που είχα μια δημόσια προσωπικότητα για δεκαετίες, απολάμβανα κυρίως τον ιδιαίτερο χρόνο με τα αδέρφια μου στο κλαμπ, την οικογένειά μου και τους στενούς μου φίλους. Σας παρακαλώ να γνωρίζετε ότι απεβίωσα ειρηνικά μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Αλλά να ξέρετε επίσης ότι στο τέλος, περιτριγυρίστηκα από αυτό που πραγματικά έχει σημασία: Η σύζυγός μου, Ζοράνα, καθώς και οι αγαπημένοι μου. Κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά, μείνετε πιστοί, παραμείνετε ελεύθεροι και πάντα να εκτιμάτε την τιμή».

 

Ποιος ήταν ο Sonny Barger 

Ο Sonny Barger μετακόμισε στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας όταν ήταν παιδί και αποβλήθηκε από το σχολείο επειδή χαστούκισε έναν δάσκαλο. Στη συνέχεια κατατάχθηκε στον αμερικανικό στρατό στα 16 του χρόνια, αφού πλαστογράφησε το πιστοποιητικό γέννησής του. Αποβλήθηκε το 1956, όταν ανακαλύφθηκε η απάτη του.

Tότε τον τράβηξε ο κόσμος των «one-percenters», ένας όρος που επινόησε η Αμερικανική Ένωση Μοτοσικλετιστών για να περιγράψει τη μικρή μειοψηφία μοτοσικλετιστών που θεωρούσαν ταραχοποιούς. «Ήθελα να ζήσω τη ζωή μου με τον τρόπο που ήθελα εγώ να τη ζήσω», δήλωσε ο Barger το 2008, εξηγώντας το πιστεύω της πίστης και του σκληρού ατομικισμού που κάποτε εξέφρασε ως εξής: «Μην είσαι ρουφιάνος και μερικές φορές πρέπει κυριολεκτικά να παλέψεις για να είσαι ελεύθερος».

Ο Sonny Barger αναφέρει σε μια από τις αυτοβιογραφίες του ότι οι Hells Angels ήταν μια μικρή λέσχη στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία είχε ξεφουσκώσει, όταν αυτός και άλλοι μοτοσικλετιστές αποφάσισαν να πάρουν το όνομα, ιδρύοντας τους Oakland Hells Angels, το σημαντικότερο καταστατικό της λέσχης. Ανταλλάσσοντας την πρώτη του μοτοσικλέτα, μια Indian, με μια Harley Davidson, έγινε αρχηγός των Hells Angels Oakland και επέβλεψε τη δημιουργία ανεξάρτητων καταστατικών ή παραρτημάτων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο.

Ο Sonny Barger έγινε ο εθνικός πρόεδρος της λέσχης και ήταν το πιο διάσημο μέλος της λέσχης μοτοσικλετιστών Hells Angels, η οποία ιδρύθηκε στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια στις 17 Μαρτίου 1948. Βοήθησε στην ανάπτυξή της στη διεθνή οργάνωση που είναι σήμερα.  Οι δραστηριότητες των Hells Angels ταρακούνησαν τη συντηρητική Αμερική τη δεκαετία του 1960, όταν μεταξύ άλλων κατορθωμάτων, ο Sonny Barger προσέφερε τις υπηρεσίες των μελών της λέσχης στον πρόεδρο Lyndon B. Johnson ως μια «σπασμένη ομάδα εκπαιδευμένων ανταρτών» για να πέσουν πίσω από τις εχθρικές γραμμές στον πόλεμο του Βιετνάμ, ωστόσο, η προσφορά του απορρίφθηκε κατηγορηματικά.

Ο Sonny Barger ανάγκασε τους Rolling Stones να παίξουν υπό την απειλή όπλου το 1969 στο Altamont Speedway, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, αφού το συγκρότημα είχε απειλήσει να ακυρώσει τη συναυλία όταν ένας 18χρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από ένα μέλος της λέσχης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ