Κοσμος

Πέμπτη ημέρα καύσωνα στην Ιαπωνία με ρεκόρ θερμοκρασίας

Oι θερμοκρασίες στο Τόκιο δεν θα επανέλθουν στους 30 βαθμούς Κελσίου πριν από τις 5 Ιουλίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
iaponia.jpg

Ιαπωνία: Η υψηλότερη θερμοκρασία της πέμπτης ημέρας του καύσωνα αναμένεται σήμερα στη χώρα.

Η Ιαπωνία προετοιμάζεται σήμερα για την θερμότερη ημέρα του Ιουνίου αυτού, που έχει καταγράψει ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, καθώς αυξάνεται η ανησυχία για διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία των κλιματιστικών, ενώ ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα έκανε έκκληση για αύξηση της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας.

Καθώς κάποιες εταιρίες ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να μειώσουν την παραγωγή για να εξοικονομήσουν ηλεκτρική ενέργεια, θερμοκρασίες που φθάνουν τους 40 βαθμούς προβλέπονται σε περιοχές γύρω από το Τόκιο κατά τη σημερινή πέμπτη ημέρα ενός καύσωνα --του σφοδρότερου που καταγράφεται τον μήνα Ιούνιο στην πρωτεύουσα από τότε που ξεκίνησαν να τηρούνται αρχεία, το 1875.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι οι θερμοκρασίες στο Τόκιο δεν θα επανέλθουν στους 30 βαθμούς Κελσίου πριν από τις 5 Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει ότι θα υπάρχει επαρκής παροχή ρεύματος στην Ιαπωνία λέγοντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έπειτα από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά ότι θα κάνει την μεγαλύτερη δυνατή χρήση πυρηνικής ενέργειας αρκεί να είναι εγγυημένη η ασφάλεια.

Τα περισσότερα πυρηνικά εργοστάσια της Ιαπωνίας έχουν αναστείλει την λειτουργία τους από τις 11 Μαρτίου του 2011 όταν ένα τσουνάμι προκάλεσε την πυρηνική καταστροφή στην Φουκουσίμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ