Κοσμος

Η Γαλλία στέλνει τεθωρακισμένα στην Ουκρανία

«Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία
Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία © EPA/SERGEI ILNITSKY

Τεθωρακισμένα στην Ουκρανία στέλνει η Γαλλία για να βοηθήσει στρατιωτικά τη χώρα που δοκιμάζεται από τη ρωσική εισβολή.

Την επικείμενη αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς στην Ουκρανία επιβεβαιώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνού.

«Η Γαλλία επιθυμεί η Ουκρανία να ανακτήσει την κυριαρχία της με σεβασμό στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά της. Αυτός που διεξάγεται είναι ένας συμβατικός πόλεμος υψηλής έντασης» ανέφερε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι η διατήρηση της ουκρανικής αντίστασης είναι δυνατή χάρη στη βοήθεια που παρέχεται, αλλά πάνω απ' όλα στους ίδιους τους Ουκρανούς που υπερασπίζονται την πατρίδα τους.

Ερωτηθείς για το εάν αυτά τα σύνορα συμπεριλαμβάνουν το Ντονμπάς και την Κριμαία, ο Γάλλος υπουργός απάντησε: «Η Ουκρανία είναι μια χώρα αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα με καλά καθορισμένα σύνορα. Εναπόκειται στους Ουκρανούς να αποφασίσουν, γιατί πρόκειται για τη δική τους κυριαρχία».

Και πρόσθεσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «έχει επιδείξει συνεχή και ξεκάθαρη υποστήριξη στην Ουκρανία. Διατηρεί επίσης επαφές και από τις δύο πλευρές γιατί πρέπει να προετοιμάσουμε το μέλλον, όταν τα όπλα θα σιωπήσουν».

Η Γαλλία δεν είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία», διευκρινίζοντας: «Πρέπει να αποκαταστήσουμε την ειρήνη και το κράτος δικαίου στην Ευρώπη. Με το να υπερασπιζόμαστε αυτήν τη θέση και την προστασία των συνόρων της Ουκρανίας, υπερασπιζόμαστε τη δική μας κυριαρχία και το διεθνές δίκαιο, που προστατεύει τα σύνορά μας».

Σχετικά με την παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς τους Ουκρανούς επεσήμανε:

  1. «Πρέπει να τους βοηθήσουμε να αντέξουν μακροπρόθεσμα, παρέχοντάς τους για παράδειγμα αποθέματα σε πυρομαχικά.
  2. » Το επόμενο κρίσιμο στοιχείο αφορά στην εκπαίδευση σε ορισμένες τεχνικές μάχης».

Και κατέληξε, επισημαίνοντας ότι η παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία δεν αποδυναμώνει σε καμία περίπτωση τη Γαλλία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ