Κοσμος

Σχεδόν 400 συλλήψεις στο Pride της Κωνσταντινούπολης

Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pride της Κωνσταντινούπολης
Pride της Κωνσταντινούπολης © EPA

Τουρκία: Περί τις 400 συλλήψεις στη διάρκεια του Pride της Κωνσταντινούπολης πραγματοποίησε η αστυνομία της πόλης.

Περίπου 400 άνθρωποι προσήχθησαν χθες, Κυριακή, από την αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη, στη διάρκεια του Pride της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές της πορείας και μια μη κυβερνητική οργάνωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κοινότητας, σύμφωνα με την οποία όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

"Τριακόσια εβδομήντα τρία άτομα προσήχθησαν. Όλα (...) αφέθηκαν ελεύθερα το πρωί της 27ης Ιουνίου", ανακοίνωσε η τουρκική μκο υπεράσπισης των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+, η Kaos GL.

Όπως κάθε χρονιά από το 2015, η πορεία ήταν απαγορευμένη από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, αλλά εκατοντάδες διαδηλωτές με σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου συγκεντρώθηκαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ταξίμ, η οποία ήταν κλειστή για το κοινό.

Ακόμη και πριν από την έναρξη της συγκέντρωσης, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν εφόδους στα καφέ και στους δρόμους της κοντινής συνοικίας Τζιχανγκίρ, συλλαμβάνοντας όσους βρίσκονταν εκεί, σύμφωνα με μια ομάδα δημοσιογράφων του AFP.

Κάποιοι, συμπεριλαμβανομένου ενός φωτογράφου του AFP, είχαν αρχίσει να απελευθερώνονται λίγο πριν από τις 23:00 τοπική ώρα, σχεδόν έξι ώρες μετά την προσαγωγή τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ