Κοσμος

ΗΠΑ: Το Μιζούρι η πρώτη Πολιτεία που απαγορεύει τις αμβλώσεις

Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στις ΗΠΑ το Μιζούρι γίνεται η πρώτη πολιτεία που απαγορεύει τις αμβλώσεις. Προηγήθηκε η δικαστική απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Μιζούρι στις ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (24/6) ότι αυτή η συντηρητική αμερικανική πολιτεία έγινε η «πρώτη» που απαγόρευσε την οικειοθελή διακοπή της εγκυμοσύνης μετά την ιστορική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις.

«Αυτή είναι μια μνημειώδης ημέρα για την ιερότητα της ζωής», είπε ο Έρικ Σμιτ σε ένα tweet συνοδευόμενο από μια εικόνα που τον δείχνει να επικυρώνει το νομοσχέδιο που «πραγματικά» τερματίζει τις αμβλώσεις στο Μιζούρι, μια Πολιτεία που είχε μόνο μία κλινική που επέτρεπε μια τέτοια επέμβαση.

Νωρίτερα, με ψήφους 6-3 της συντηρητικής πλειοψηφίας το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε τον υποστηριζόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους νόμο του Μισισίπι που απαγορεύει την άμβλωση μετά τη 15η εβδομάδα κύησης. Οι δικαστές απεφάνθησαν πως η απόφαση στην υπόθεση Ρόου κατά Γουέιντ του 1973 που επέτρεπε τις αμβλώσεις προτού το έμβρυο γίνει βιώσιμο εκτός μήτρας -ανάμεσα στην 24η και 28η εβδομάδα της κύησης- ήταν λάθος, επειδή το Σύνταγμα των ΗΠΑ δεν κάνει καμία ειδική αναφορά στα δικαιώματα άμβλωσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις