- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 250 νεκροί από σεισμό 6,1 Ρίχτερ - Οι πρώτες εικόνες
Έγινε αισθητός και στις γειτονικές χώρες
Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 250 νεκροί από ισχυρό σεισμό.
Τουλάχιστον 255 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο ανατολικό Αφγανιστάν από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ εκατοντάδες άλλοι είναι τραυματισμένοι.
Οι περισσότεροι θάνατοι εντοπίζονται στην επαρχία Πακτίκα, επισήμανε από την πλευρά του ο Μοχάμαντ Νασίμ Χακάνι επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών των Ταλιμπάν.
Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, νεκροί υπάρχουν στις ανατολικές επαρχίες Νανγκαρχάρ και Χοστ, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την αποτίμηση των ζημιών.
Ο σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στη 01:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα, 23:30 χθες, Τρίτη, ώρα Ελλάδας), την ώρα που πολλοί άνθρωποι κοιμόντουσαν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).
Ο σεισμός είχε επίκεντρο περίπου 44 χιλιόμετρα από την πόλη Χοστ (πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας), στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, και έγινε αισθητός σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 χιλιομέτρων, ως το Πακιστάν και την Ινδία, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.
«Δυστυχώς χθες το βράδυ σημειώθηκε ισχυρός σεισμός σε τέσσερις περιοχές της επαρχίας Πακτίκα, από τον οποίο σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εκατοντάδες συμπολίτες μας και καταστράφηκαν δεκάδες σπίτια», ανέφερε ο Μπιλάλ Καρίμι, εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, στο Twitter.
«Καλούμε όλες τις υπηρεσίες αρωγής να στείλουν αμέσως ομάδες στην περιοχή για να αποτραπεί περαιτέρω καταστροφή», πρόσθεσε.
Φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κατεστραμμένα σπίτια στους δρόμους ενός χωριού. Τοπικές πηγές από την επαρχία Πακτίκα ανέφεραν ότι λόγω του σεισμού σημειώθηκε κατολίσθηση.
Το Αφγανιστάν πλήττεται συχνά από σεισμούς, κυρίως στον ορεινό όγκο του Χιντού Κους που βρίσκεται πάνω στο σημείο που ενώνονται δύο τεκτονικές πλάκες, η ευρασιατική και η ινδική.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα ένταση στις διμερείς σχέσεις
Νέα ρύθμιση ενισχύει ισότητα και εκπροσώπηση - Δυνατότητα εκχώρησης ψήφου σε συναδέλφους
Από το 2020, ο Τραμπ έχει καταθέσει τουλάχιστον εννέα αγωγές κατά μεγάλων εταιρειών μέσων ενημέρωσης
«Βραχνάς» η μεγάλη εξάρτηση από το πετρέλαιο
Βαρύτερη καταδίκη από το εφετείο της Σεούλ - Νέα επιδείνωση της θέσης του πρώην αρχηγού κράτους
Φόβοι για ουκρανική επίθεση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας
Φρικτά βασανιστήρια και απάνθρωπες συνθήκες κράτησης
Όταν η τηλεργασία μετατρέπει τις καφετέριες σε προσωρινά γραφεία
Μου πληρώνετε τους λογαριασμούς μου και σας ευχαριστώ πολύ
Στόχος η αντιμετώπιση του αυξανόμενου ποσοστού παχυσαρκίας
Η κόντρα στο παρασκήνιο με τη Σαουδική Αραβία
Αρνείται χρηματοδότηση της εκστρατείας του από τη Λιβύη, o πρώην πρόεδρος της Γαλλίας
Η πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποιεί για μακρά περίοδο αναταράξεων και παρουσιάζει τρεις άξονες δράσης
Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός
Για ποια «κοινή» εφεύρεση πρόκειται και ποιος είναι ο εφευρέτης
Η εικόνα του προέδρου και η υπογραφή του σε χρυσό χρώμα θα εμφανίζονται στο εσωτερικό εξώφυλλο
Ο άνθρωπος πίσω από την ψηφιακή στρατηγική του Τραμπ εξηγεί πώς τα social media και τα podcasts αναδιαμορφώνουν την πολιτική επικοινωνία
H γαλλόφωνη Coco έχει συνδεθεί με εγκλήματα, όπως σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, βιασμό και δολοφονία
Ο βρετανός μονάρχης αποστόμωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.