- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ασταμάτητες οι βροχοπτώσεις στην Κίνα - 220.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους
Πέρυσι είχαν χάσει τη ζωή τους 300 άνθρωποι
Κίνα: Βροχοπτώσεις ρεκόρ στο νότιο τμήμα της χώρας, περισσότεροι από 220.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.
Καταρρακτώδεις βροχές ρεκόρ στην Κίνα προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στο νότιο τμήμα της χώρας, όπως και την προληπτική απομάκρυνση εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων από τις εστίες τους, μετέδωσαν σήμερα τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις είναι συχνές όταν τελειώνει η άνοιξη και αρχίζει το καλοκαίρι, κυρίως στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της χώρας, όπου υπάρχουν πολλά εργοστάσια.
Τις τελευταίες ημέρες καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν την επαρχία Γκουανγκντόνγκ, στη νότια Κίνα, και απειλούν την υλικοτεχνική της υποστήριξη, την ώρα που οι εφοδιαστικές αλυσίδες βρίσκονται ήδη υπό πίεση λόγω των περιορισμών για την αναχαίτιση της COVID-19.
Η πόλη Σαογκουάν, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων βόρεια της Καντόνας, που είναι η πρωτεύουσα της Γκοαυνγκντόνγκ, εξέδωσε σήμερα κόκκινο συναγερμό για πλημμύρες, που είναι το υψηλότερο επίπεδο επαγρύπνησης που συνιστά η κινεζική μετεωρολογική υπηρεσία.
Σχολεία μετατράπηκαν σε προσωρινά καταφύγια και εκατοντάδες σκηνές στήθηκαν σε γήπεδο, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.
Παράλληλα η γειτονική επαρχία Γκουανγκσί, επίσης στη νότια Κίνα, επλήγη από τις χειρότερες βροχοπτώσεις που έχει αντιμετωπίσει από το 2005, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Κάτοικοι απομακρύνθηκαν με φουσκωτές λέμβους ενώ κατοικημένες ζώνες πλημμύρισαν με λασπόνερα.
Σύμφωνα με τις τοπικές μετεωρολογικές υπηρεσίες, η στάθμη 28 ποταμιών της περιοχής ανέβηκε σε επίπεδα που ξεπερνούν τα όρια συναγερμού.
Στην Φουτζιάν, στην ανατολική Κίνα, περισσότεροι από 220.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν προληπτικά τις εστίες τους από τις αρχές του μήνα, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Η στάθμη των υδάτων από τις βροχοπτώσεις στην Γκουανγκντόνγκ, την Φουτζιάν και την Γκουανγκσί έφτασε κατά μέσον όρο μεταξύ των αρχών του Μαΐου και των μέσων του Ιουνίου τα 621 χιλιοστά, ήτοι το πιο υψηλό επίπεδο από το 1961, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.
Το 2021, η Κίνα αντιμετώπισε σοβαρές πλημμύρες, με πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις στο κεντρικό τμήμα της χώρας, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 300 άνθρωποι.
Η πλειονότητα από αυτούς λόγω των πλημμυρών και των κατολισθήσεων στην μεγάλη πόλη Τσενγκτσού, που ήταν αυτή που επλήγη περισσότερο, όπου πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων παγιδεύτηκαν από την ξαφνική άνοδο της στάθμης των νερών σε οδικές σήραγγες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ακολούθησε μετά την προβλεπόμενη διαδικασία
Από τη γαλλική «French Theory» στην αμερικανική ταυτοτική πολιτική: η μετάλλαξη της σύγχρονης Αριστεράς και η επιστροφή των ιδεών στην Ευρώπη.
Το μαχαίρι έσπασε στο κρανίο του θύματος
Αναφορές για αρκετούς τραυματίες
Ο ηθοποιός που έπαιξε τον γιο του Γουόλτερ Γουάιτ
Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν την έκταση της επίθεσης στα συστήματα ψύξης
O πρόεδρος ωστόσο υπεραμύνεται της επιλογής του
Η οικονομική παρέμβαση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το κόμμα
Δεν έχει γίνει γνωστό πώς τραυματίστηκε ο 56χρονος ράπερ
O πρόεδρος είχε αποκαλέσει τον Τίλις «γκρινιάρη» και «loser»
Μετέδωσαν το περιστατικό ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο επενδύσεων, από την Ευρώπη-Φρούριο σε μια Μεσόγειο συνεργασίας
«Το να ζητάς να πληρωθείς δεν είναι διαφθορά» - Οι εξηγήσεις για τα ιδιωτικά αεροσκάφη
Κατηγορούν τον αμερικανικό κολοσσό ότι παραβίασε την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα
Οι επιθέσεις στις ψηφιακές υποδομές της Yandex ανοίγουν ένα νέο μέτωπο στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Φωτιές και καταστροφή τροφίμων
Εκατομμύρια άλλαξαν ιδιοκτησία στα χαρτιά, έγγραφα πλαστογραφήθηκαν - Τι απαντά ο Ρώσος ολιγάρχης
Η υπόθεση άρχισε μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023
Οι πίνακες βρέθηκαν πίσω από ψεύτικο τοίχο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.