Κοσμος

Η στιγμή που ο 55ος συνταγματάρχης του Πούτιν σκοτώνεται (video)

Κοντά στη Βολνοβάκα στο Ντονμπάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η στιγμή που ο 55ος συνταγματάρχης του Πούτιν σκοτώνεται (video)
Η στιγμή που ο 55ος συνταγματάρχης του Πούτιν σκοτώνεται (video)

Διέρρευσαν πλάνα από την στιγμή που πύραυλος πλήττει το ελικόπτερο ενός συνταγματάρχη του Βλαντιμίρ Πούτιν - Ήταν ο 55ος που σκοτώνεται για τη Ρωσία.

Πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν τη στιγμή που ένας Ρώσος συνταγματάρχης πέφτει με το ελικόπτερο του αφού χτυπήθηκε με ουκρανικό πύραυλο.

Ο αντισυνταγματάρχης Σεργκέι Γκουντόροφ, 51 ετών, χτυπήθηκε κοντά στη Βολνοβάκα στο Ντονμπάς. Το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Mi-35 δέχθηκε χτύπημα με φορητό πύραυλο εδάφους-αέρος αλλά συνέχισε να πετάει για λίγα δευτερόλεπτα. Ακολούθως έπεσε στο έδαφος και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Πρόκειται για τον 55ο συνταγματάρχη του Βλαντιμίρ Πούτιν που σκοτώνεται στο πεδίο της μάχης από την αρχή του πολέμου.

Δείτε το βίντεο:

Ένα δεύτερο ρωσικό ελικόπτερο φαίνεται να απαντά στους πυραύλους και γλίτωσε αλώβητο. Μια ρωσική αφήγηση για τον θάνατο του υψηλόβαθμου πιλότου, πρώτης θέσης, ανέφερε:

«Αιωνία φωτεινή μνήμη στον Ήρωα που έφυγε στην τελευταία του πτήση. Οι πιλότοι δεν πεθαίνουν, πετάνε στον ουρανό… Οι καλύτεροι μας αφήνουν. Πέθανε αφού ολοκλήρωσε μια αποστολή μάχης».

Ο Γκουντόροφ είχε κερδίσει στο παρελθόν τρία Τάγματα Θάρρους. Ανάμεσα στα συλλυπητήρια στον συνταγματάρχη, πατέρα δύο παιδιών, ήταν ένα μήνυμα από τον έφηβο μικρότερο γιο του Ίλια που έλεγε απλά: «Σ' αγαπώ μπαμπά».

Οι οικογενειακές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν τον δείχνουν με τους γιους του και τη σύζυγό του Άντζελα. Ο θάνατός του έπεται της απώλειας δύο συνταγματαρχών που ανακοινώθηκε την ίδια μέρα την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για τον συνταγματάρχη Σεργκέι Κράσνικοφ, 56 ετών, ο οποίος είχε προσφερθεί να ενταχθεί ξανά στο στρατό της χώρας του για να πάει στον πόλεμο και ο συνταγματάρχης Σεργκέι Ποστνόφ, στα 40 του. Ο Πούτιν έχει χάσει επίσης τουλάχιστον 11 στρατηγούς. Οι συνολικές ρωσικές απώλειες πιστεύεται ότι ξεπερνούν τις 30.000.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ