Κοσμος

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζητά από τα ζευγάρια να μην κάνουν σεξ πριν τον γάμο

Αντιδράσεις για τον νέο οδηγό από το Βατινακό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάπας Φραγκίσκος
Ο Πάπας Φραγκίσκος ζητά από τα ζευγάρια να μην κάνουν σεξ πριν τον γάμο © EPA / FABIO FRUSTACI

Πάπας Φραγκίσκος: «Όχι σεξ πριν τον γάμο» ζητά από τα ζευγάρια ο ποντίφικας.

Έναν οδηγό για τα νέα ζευγάρια εκπονεί το Βατινακό, στον οποίο ο Πάπας Φραγκίσκος ζητά να μην γίνεται σεξ πριν από τον γάμο, καθώς η εκκλησία το θεωρεί ως «προϋπόθεση για μια επιτυχημένη ένωση».

Ο ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας υποστηρίζει στον πρόλογο του νέου εγγράφου για τους ιερείς και τις επισκοπές που έρχονται σε επαφή με αρραβωνιασμένα ζευγάρια ότι «η αγνότητα διδάσκει τον χρόνο και τη μέθοδο της αληθινής αγάπης».

Ο ποντίφικας ισχυρίζεται, ακόμη, ότι οι σύγχρονες και μοντέρνες ενώσεις «διαλύονται» γρήγορα, ενώ τα αγνά ζευγάρια είναι αυτά που βρίσκονται σε θέση «να μάθουν πώς να είναι μαζί χωρίς την πίεση των σεξουαλικών σχέσεων».

Η συγκεκριμένη διδασκαλία βοηθά επίσης τα ζευγάρια μεγαλύτερης ηλικίας, προσθέτει ο Πάπας Φραγκίσκος, εξηγώντας ότι τους δείχνει το δρόμο χωρίς σεξ προς τα τέλη της ζωής, ενώ η αρχή αυτή πρέπει να εφαρμόζεται ακόμη και αν τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια ζουν μαζί.

Το έγγραφο 97 σελίδων, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη και ονομάζεται «Κατηχητικές διαδρομές για την έγγαμη ζωή», «αποτελεί ένα δώρο και είναι ένα καθήκον», δήλωσε ο ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας.

Πάπας Φραγκίσκος: Οι αντιδράσεις για τις οδηγίες στα νέα ζευγάρια

Η αναφορά αυτή από τον ποντίφικα δεν έμεινε χωρίς αντιδράσεις, γράφει η Telegraph, και φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με το άνοιγμα που έχει κάνει προς τα διαζευγμένα και τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε στο κείμενο ότι δεδομένων των υψηλών ποσοστών διαζυγίων και των λιγότερων γάμων τα τελευταία χρόνια υπάρχει ανάγκη για «ανανεωμένη ποιμαντική δέσμευση».

Πρόσθεσε ότι «η αιτία πολλών δυσκολιών» που αντιμετωπίζουν τα παντρεμένα ζευγάρια είναι «η νοοτροπία ηδονής που διαστρεβλώνει την ομορφιά και το βάθος της ανθρώπινης σεξουαλικότητας».

Το έγγραφο συνεχίζει λέγοντας: «Η Εκκλησία δεν πρέπει ποτέ να παραλείψει να τολμήσει να προτείνει την πολύτιμη αρετή της αγνότητας, ακόμη και αν αυτή βρίσκεται πλέον σε άμεση αντίθεση με την κοινή νοοτροπία. Η αγνότητα πρέπει να παρουσιάζεται ως αυθεντική "σύμμαχος της αγάπης" και όχι ως άρνησή της. Η αγνότητα διδάσκει στα παντρεμένα ζευγάρια τους χρόνους και τους τρόπους της αληθινής, λεπτής και γενναιόδωρης αγάπης και τα προετοιμάζει για την αυθεντική δωρεά του εαυτού τους που πρέπει να ζήσουν για ολόκληρη την έγγαμη ζωή τους».

Ωστόσο, το σεξ ενθαρρύνεται εντός γάμου καθώς «η γονιμότητα είναι δώρο και σκοπός του γάμου».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.