- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Ουκρανία: Πρώτος στόχος παραμένει η προστασία του Ντονμπάς, λέει η Ρωσία
Τι δήλωσε ο Ντιμίτρι Πεσκόφ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κρεμλίνο λέει ότι ο κύριος στόχος παραμένει η προστασία του Ντονμπάς.
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο στόχος της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία παραμένει η προστασία του πληθυσμού στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.
Σε τηλεφωνική ενημέρωση στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι κύριος στόχος στην Ουκρανία ήταν να «διασώσει και να διασφαλίσει» το Ντονμπάς από αυτό που χαρακτήρισε ως «βάρβαρες επιθέσεις» από τις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου.
Ουκρανία: Η Μόσχα υποστηρίζει πως έχει σκοτώσει σχεδόν 2.000 ξένους μαχητές
Ο ρωσικός στρατός δήλωσε σήμερα ότι λίγοι λιγότεροι από 7.000 «ξένοι μισθοφόροι» από 64 χώρες έχουν φθάσει στην Ουκρανία από την έναρξη της σύγκρουσης και πως σχεδόν 2.000 από αυτούς έχουν σκοτωθεί.
«Οι κατάλογοί μας, στις 17 Ιουνίου, περιλαμβάνουν μισθοφόρους και ειδικούς στους εξοπλισμούς από 64 χώρες συνολικά. Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, 6.956 έχουν φθάσει στην Ουκρανία, 1.956 έχουν ήδη σκοτωθεί, 1.779 έχουν ξαναφύγει», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το ρωσικό υπουργείο προσθέτει πως η Πολωνία είναι ο «απόλυτος ηγέτης» μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών σε αριθμούς μαχητών που έχουν πάει στην Ουκρανία και ακολουθούν η Ρουμανία και η Βρετανία.
Η ανακοίνωση συνοδεύεται από έναν πίνακα με τον αριθμό των ξένων μαχητών ανά εθνικότητα που έχουν πάει στην Ουκρανία και τις απώλειες που έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό.
Αναφέρει, για παράδειγμα, πως 59 Γάλλοι «μισθοφόροι» από τους 183 που πήγαν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν, σκοτώθηκαν αφότου ξεκίνησε η ρωσική επίθεση. Οι χώρες που σύμφωνα με τη Μόσχα έχουν καταγράψει τις περισσότερες απώλειες είναι η Πολωνία (378 θάνατοι), οι Ηνωμένες Πολιτείες (214), ο Καναδάς (162) και η Γεωργία (120).
Αφότου ξεκίνησε η εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, χιλιάδες ξένοι εθελοντές, κυρίως Ευρωπαίοι, πήγαν στη χώρα αυτή για να βοηθήσουν τις δυνάμεις του Κιέβου.
Η Ρωσία παρουσιάζει τους μαχητές ως «μισθοφόρους» χρησιμοποιώντας έναν υποτιμητικό όρο που αφήνει να εννοηθεί πως κίνητρό τους ήταν το κέρδος.
Οι φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν καταδικάσει σε θάνατο τρεις από αυτούς, δύο Βρετανούς και έναν Μαροκινό.
Από την πλευρά τους, οι Ουκρανοί και οι Δυτικοί σύμμαχοί τους υπογραμμίζουν πως αν υπάρχουν μισθοφόροι, αυτοί βρίσκονται στο ρωσικό στρατόπεδο, κυρίως με την παρουσία στοιχείων του ομίλου Wagner, μισθοφόρων που έχουν αναπτυχθεί από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη και το Μάλι.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κανονικά οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στη Νότια Αμερική
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.