Κοσμος

Στο Κίεβο με ειδικό τρένο Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι

Οι εικόνες που μεταδίδουν διεθνή Μέσα - Η συνάντηση με Ζελένσκι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Στο Κίεβο μεταβαίνουν Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι
Ουκρανία: Στο Κίεβο μεταβαίνουν Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι © EPA/Filippo Attili HANDOUT

Σε τρένο με προορισμό το Κίεβο επιβιβάστηκαν ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Όλαφ Σολτς και ο Μάριο Ντράγκι.

Σε ένα ειδικό τρένο επιβιβάστηκαν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και κατευθύνονται προς το Κίεβο, σύμφωνα με αναφορές διεθνών Μέσων.

Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες επιβιβάστηκαν σε ειδικό τρένο στην Πολωνία και αναμένεται να φτάσουν αργότερα σήμερα στο Κίεβο της Ουκρανίας, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο ZDF και την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία δημοσίευσε μία φωτογραφία των τριών ανδρών μέσα από το τρένο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ουκρανία: Στο Κίεβο μεταβαίνουν Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι
Ουκρανία: Στο Κίεβο μεταβαίνουν Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι © EPA/Filippo Attili HANDOUT

Στο Κίεβο, σύμφωνα με το ZDF, οι τρεις ηγέτες θα έχουν αργότερα σήμερα Πέμπτη συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η Ουκρανία θα πρέπει να διεξαγάγει συνομιλίες με τη Ρωσία κάποια στιγμή, προκειμένου να προσπαθήσει και να επιφέρει ένα τέλος στον πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Μακρόν. «Ο Ουκρανός πρόεδρος και οι αξιωματούχοι του θα πρέπει να διαπραγματευθούν με τη Ρωσία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα οι δηλώσεις Μακρόν έχουν προκαλέσει την αντίδραση της Ουκρανίας με χαρακτηριστικότερη την «ανάγκη να μην ταπεινωθεί η Ρωσία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ