Κοσμος

Πυρκαγιά στην Ισπανία: Χιλιάδες εκτοπισμένοι, κάηκαν 35.000 στρέμματα δάσους

Δείτε εικόνες και βίντεο

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ισπανία - Χιλιάδες κάτοικοι απομακρύνθηκαν – Εικόνες και βίντεο από το σημείο.

Δύο χιλιάδες άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους τη νύχτα της Τετάρτης λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στη νότια Ισπανία μπόρεσαν να επιστρέψουν σε αυτές, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Νωρίτερα οι υπηρεσίες διάσωσης εκτίμησαν ότι η πυρκαγιά βρίσκεται υπό έλεγχο και οι αρχές μπόρεσαν συνεπώς να επιτρέψουν την επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους, ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση της Ανδαλουσίας.

Φωτιά στην Ισπανία: Κάηκαν 35.000 στρέμματα

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στο βουνό Σιέρα Μπερμέχα, στην επαρχία Μάλαγα της Ανδαλουσίας, την ώρα που ένα ισχυρό κύμα καύσωνα άρχιζε στη χώρα, με θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροσβεστών, η φωτιά έπληξε 35.000 στρέμματα, σε δυσπρόσιτη περιοχή λόγω των απότομων πλαγιών της και κινητοποίησε σχεδόν 1.000 ανθρώπους.

Μεγάλη φωτιά στην Ισπανία © EPA/Daniel Perez

Ισπανία: Πάνω από 35.000 στρέμματα δάσους κάηκαν στην Ανδαλουσία © EPA/Daniel Perez

Ισπανία: Πάνω από 35.000 στρέμματα δάσους κάηκαν στην Ανδαλουσία © EPA/Alvaro Cabrera

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η περιοχή της Σιέρα Μπερμέχα είχε ήδη πληγεί επί μια εβδομάδα από ισχυρή πυρκαγιά που είχε καταστρέψει σχεδόν 100.000 στρέμματα δάσους και προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου, ενός 44χρονου πυροσβέστη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις