Κοσμος

Η φρίκη του πολέμου μέσα από το κινητό ενός Ρώσου αιχμαλώτου (βίντεο)

Η ιστορία του Yuri πριν και μετά τη ρωσική εισβολή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρώσος Yuri πριν και μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο Ρώσος Yuri πριν και μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία © YouTube/ Українська правда

Ρώσος στρατιώτης καταγράφει τον πόλεμο στην Ουκρανία με το κινητό του τηλέφωνο. Το βίντεο με εικόνες πριν και μετά τη ρωσική εισβολή.

Βίντεο από τον πόλεμο στην Ουκρανία με εικόνες που κατέγραψε Ρώσος αξιωματικός στο κινητό του τηλέφωνο, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ο υπολοχαγός Yuri γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου 1998 στην πόλη Μπουρμάνσκ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Ρωσίας. Ήταν ένας από τους Ρώσους που κλήθηκε να πολεμήσει στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Συνελήφθη από τους Ουκρανούς στις αρχές Απριλίου και πλέον είναι αιχμάλωτος πολέμου. Το κινητό του τηλέφωνο κατασχέθηκε.

Μέσα σε αυτό υπήρχαν εικόνες και βίντεο από τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο αλλά και αρκετό υλικό από την καθημερινότητα του αξιωματικού πριν από τη ρωσική εισβολή. Εικόνες από πάρτι και διακοπές μεταξύ άλλων.

To βίντεο του Ρώσου στρατιώτη με τη ζωή του πριν και μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Στο επεξεργασμένο βίντεο, διάρκειας 24 λεπτών, που ετοίμασε Ουκρανός δημοσιογράφος, παρουσιάζεται η ζωή του 23χρονου Ρώσου αξιωματικού πριν και μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Από τα ήσυχα απογεύματα με φίλους στη Ρωσία μέχρι το πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, όπου ο θάνατος παραμονεύει σε κάθε βήμα.

«Η αξία αυτών των βίντεο υπερβαίνει τα όποια ηθικά επιχειρήματα κατά της δημοσίευσής τους» ανέφερε ο δημοσιογράφος, υπογραμμίζοντας ότι απώτερος σκοπός του βίντεο είναι να αντιληφθεί ο κόσμος τα δεινά του πολέμου και το πως καταστρέφει τη ζωή των ανθρώπων. Το βίντεο έχει τίτλο «L'Occupant».

The Occupant/Окупант. Війна і мир у телефоні російського солдата (ENG Subs)

Υπενθυμίζεται ότι ο Yuri -την περίοδο που πολεμούσε στην Ουκρανία μέχρι τη σύλληψή του- είχε δημοσιεύσει βίντεο στα social media με τις βαριές απώλειες που είχε ο ρωσικός στρατός στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

Πηγή: Courrierinternational

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ