Κοσμος

Κόρη δολοφονημένων γονιών βρέθηκε μετά από 42 χρόνια

Η ιστορία της και ο τρόπος που «εξαφανίστηκε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
krouz.png

Βρέθηκε μετά από 42 χρόνια η κόρη ενός δολοφονημένου ζευγαριού - Η ιστορία της και ο τρόπος που «εξαφανίστηκε» - Τι εκτιμούν οι αρχές.

Η μικρή Χόλι Κρουζ, 42 χρονών πλέον, δεν βρέθηκε ποτέ μαζί με τους δολοφονημένους γονείς της πίσω στο 1981 στη σκηνή του εγκλήματος. Το ζευγάρι δεν είχε αναγνωριστεί μέχρι το 2021 όταν και έγινε χρήση τεστ DNA.

Σε συνέντευξη Τύπου, αξιωματούχοι του Τέξας δήλωσαν ότι «χαίρονται που είναι ασφαλής, αλλά οι δύο υποθέσεις δολοφονίας παραμένουν ανοιχτές». Αξιωματούχοι λένε ότι μια μυστηριώδης θρησκευτική λατρεία μπορεί να ευθύνεται για τους θανάτους των γονιών της.

Η Tina Gail Linn Clouse και ο Harold Dean Clouse Jr είχαν μετακομίσει από τη Φλόριντα στο Τέξας λίγο πριν βρεθούν δολοφονημένοι στο δάσος στο Χιούστον. Μόλις πέρυσι αναγνωρίστηκαν, όμως,  με τη βοήθεια της Identifiers International, του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά και την αστυνομία στο Τέξας, τη Φλόριντα και την Αριζόνα.

Σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη, η νεοσυσταθείσα Μονάδα Ψυχρής Υπόθεσης και Αγνοουμένων του Γενικού Εισαγγελέα του Τέξας ανακοίνωσε ότι η Χόλι βρέθηκε μετά από 42 χρόνια. Τώρα, πια, ζει στην Οκλαχόμα και είναι μητέρα πέντε παιδιών. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δίνονται στη δημοσιότητα, προκειμένου να προστατευθεί το απόρρητό της. Η κυρία Κρουζ έμαθε για πρώτη φορά την ταυτότητά της όταν την επισκέφτηκε στο χώρο εργασίας της η αστυνομία την Τρίτη - στα 63α γενέθλια του πατέρα της.

Η γιαγιά της αποκάλεσε την είδηση ​​«δώρο γενεθλίων από τον παράδεισο». Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Πέμπτη, ο πρώτος βοηθός γενικός εισαγγελέας του Τέξας, Μπρεντ Γουέμπστερ, είπε ότι πιστεύεται πως το κορίτσι μεταφέρθηκε σε μια εκκλησία στην Αριζόνα από δύο γυναίκες. Είπε ότι οι ανάδοχοι γονείς που μεγάλωσαν τη Χόλι δεν είναι ύποπτοι για τις δολοφονίες.

«Δύο γυναίκες που αυτοπροσδιορίστηκαν ως μέλη μιας νομαδικής θρησκευτικής ομάδας έφεραν τη Χόλι στην εκκλησία», είπε.

«Φορούσαν λευκές ρόμπες και ήταν ξυπόλητοι»

Τα μέλη της θρησκευτικής ομάδας δήλωσαν ότι πιστεύουν στον χωρισμό ανδρών και γυναικών, στη χορτοφαγία και στην αποφυγή των δερμάτινων ειδών, πρόσθεσε ο Γουέμπστερ. Είπαν επίσης ότι είχαν αφήσει προηγουμένως ένα άλλο μωρό σε ένα πλυντήριο.

Ο Γουέμπστερ πρόσθεσε ότι μια γυναίκα που αποκαλούσε τον εαυτό της «αδελφή Σούζαν» επικοινώνησε με τις οικογένειες και των δύο θυμάτων το 1980 ή το 1981, λέγοντας ότι το ζευγάρι είχε ενταχθεί στην ομάδα και είχε παραδώσει όλα τα υπάρχοντά του. Προσφέρθηκαν να τους πουλήσουν το αυτοκίνητο του ζευγαριού.

Η οικογένεια συνάντησε μέλη της ομάδας στον ιππόδρομο Daytona στη Φλόριντα, όπου επιβεβαίωσαν ότι το αυτοκίνητο ανήκε στη μητέρα του Harold Dean Crouse.

Τρία μέλη της ομάδας συνελήφθησαν από την αστυνομία, είπε ο Γουέμπστερ, αλλά μέχρι στιγμής οι ερευνητές δεν έχουν καταφέρει να βρουν καμία αναφορά σύλληψης.

Τα μέλη της ομάδας πιστεύεται ότι ταξίδεψαν σε όλες τις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980. Αρκετές γυναίκες που ταιριάζουν με την περιγραφή των μελών της ομάδας έχουν δει να ζητιανεύουν για φαγητό στη Γιούμα της Αριζόνα, είπε ο κ. Γουέμπστερ.

Η κα Κρουζ αναμένεται να ταξιδέψει στη Φλόριντα τις επόμενες ημέρες για να επανενωθεί με τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ