Κοσμος

Το logo που αντικατέστησε τα McDonald's στην Ρωσία

Πόσες προτάσεις έχουν υποβληθεί για το όνομα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία: Αποκαλυπτήρια για το νέο logo της McDonald’s
McDonald’s © ΕPA Pool

McDonald’s στη Ρωσία: Έξοδος μετά από 30 χρόνια - To νέο logo

Το νέο λογότυπο που αντικαθιστά τις «χρυσές αψίδες» των McDonald’s στη Ρωσία αποκάλυψε η εταιρεία που ανέλαβε τη διαχείριση των εστιατορίων στη χώρα.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει το νέο όνομα της αλυσίδας, ωστόσο σύμφωνα με το BBC εξετάζονται ήδη αρκετά. Συγκεκριμένα, κατά τη ρωσική εφημερίδα Izvestia, η Sistema PBO έχει υποβάλει οκτώ προτάσεις για το όνομα της αλυσίδας στην αρμόδια κρατική αρχή πνευματικών δικαιωμάτων.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, η ρωσική αλυσίδα προγραμματίζει να επανεκκινήσει τη λειτουργία 15 εστιατορίων της πρώην McDonald’s αυτό το σαββατοκύριακο. Την διαχείριση των εστιατορίων στη χώρα έχει αναλάβει πλέον ο Alexander Govor, ο οποίος διαχειρίζεται ήδη 25 εστιατόρια της McDonald’s στη Σιβηρία.

Κοσμοιστορικό γεγονός το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος το 1990

Υπενθυμίζεται πως πριν μερικούς μήνες η McDonald’s ανακοίνωσε ότι αποχωρεί οριστικά από τη ρωσική αγορά έπειτα από 30 χρόνια, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Το πρώτο εστιατόριο της αλυσίδας fast food είχε ανοίξει τις πόρτες του στην Μόσχα το 1990, προκαλώντας φρενίτιδα στους Ρώσους καταναλωτές, οι οποίοι την πρώτη ημέρα περίμεναν επί ώρες για να παραγγείλουν ένα BigMac αξίας 3,75 ρουβλίων, τη στιγμή που ο μέσος μισθός δεν ξεπερνούσε τα 150 ρούβλια. Επρόκειτο για ένα ισχυρό σύμβολο, ότι η Σοβιετική Ένωση άνοιγε ένα παράθυρο προς τον δυτικό τρόπο ζωής.

Η διάσημη αμερικανική αλυσίδα έφτασε για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες της Σοβιετικής Ένωσης, στις 31 Ιανουαρίου 1990, και έγινε σύμβολο του αμερικανικού καπιταλισμού. Η διείσδυση της αμερικανικής αλυσίδας fast food στην κοιτίδα του κομμουνισμού έγινε για πολλούς σύμβολο των μεγάλων αλλαγών με τις οποίες βρίσκονταν τότε αντιμέτωπη η χώρα. Την ημέρα που άνοιξε, περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έκαναν ουρές για να δοκιμάσουν για πρώτη φορά fast food.

Ο ανταποκριτής του BBC στη Μόσχα, Στις Ρόζενμπεργκ, ήταν μεταξύ πολλών που σχολίασε τη σημασία της απόφασης. Όπως έγραψε στο Twitter: «Το 1990 ήμουν στην ουρά όταν τα McDonald’s άνοιξαν το πρώτο τους εστιατόριο στη Μόσχα: Όταν το Σιδηρούν Παραπέτασμα γκρεμιζόταν και η Ρωσία αγκάλιαζε τη Δύση. Σήμερα, η McDonald’s ανακοίνωσε ότι κλείνει προσωρινά τα 850 περίπου εστιατόριά της στη Ρωσία. Τεράστιος συμβολισμός».

Εξ ου και ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s, Chris Kempczinski, δήλωσε ότι η απόφαση για την έξοδο ήταν «εξαιρετικά δύσκολη». «Ωστόσο, έχουμε δεσμευτεί στην παγκόσμια κοινότητα και οφείλουμε να παραμείνουμε σταθεροί στις αξίες μας. Και η δέσμευση στις αξίες μας σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κρατάμε» ανοιχτές τις πόρτες μας εκεί, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ