Κοσμος

Le Point: «Οι διαβολικοί» Πούτιν και Ερντογάν στο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού

«Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλούν την ίδια γλώσσα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Οι διαβολικοί» έχει τίτλο το εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού Le Point που φιλοξενεί τους Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με τον ιδιαίτερα σκληρό χαρακτηρισμό «διαβολικοί» απευθύνεται στους Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το γαλλικό περιοδικό Le Point μέσω του εξωφύλλου του.

Το «Le Point» φιλοξενεί στο εξώφυλλό του τους προέδρους της Ρωσίας και της Τουρκίας σημειώνοντας:

«Ο ένας είναι μονότονος και ψυχρός, ο άλλος εκρηκτικός, αλλά ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλούν την ίδια γλώσσα».

Το εκτενές άρθρο που αφιερώνει χρόνο στους δύο πολιτικούς ηγέτες περιγράφει τη μεταξύ τους σχέση «που ξαναγράφει τις γεωπολιτικές ισορροπίες» ενώ χαρακτηρίζει ίδιο τον τρόπο διακυβέρνησής τους. Περιορισμοί της αντιπολίτευσης, έλεγχος σε ΜΜΕ και δικαιοσύνη και μία απέχθεια για τη Δύση.

«Υπάρχουν καλοί λόγοι που βρίσκονται σε συνεννόηση. Άλλωστε, οι δύο άνδρες έχουν περίπου την ίδια ηλικία, 69 ετών ο Πούτιν και 68 ετών ο Ερντογάν. Αμφότεροι κυβερνούν για πολλά χρόνια. Και ελπίζουν να συνεχίσουν για πολλά ακόμη», αναφέρει το περιοδικό και προσθέτει:

«Τον Σεπτέμβριο του 2021, στη θερινή του κατοικία στο Σότσι, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, ο Ρώσος πρόεδρος καλωσορίζει θερμά τον Τούρκο ομόλογό του. Μερικές φορές οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες, αλλά καταλήγουν με θετικό αποτέλεσμα. "Οι υπηρεσίες μας έμαθαν να βρίσκουν συμβιβασμούς που είναι αμοιβαία επωφελείς", είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από μια μακρά συνέντευξη. Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν μεγάλο όφελος να συνεχίσουν να ενισχύουν τις σχέσεις τους».