Κοσμος

Η Γαλλία τιμά τα 70 χρόνια της Ελισάβετ στο θρόνο - Ανάβει η φλόγα στην Αψίδα του Θριάμβου

Παρουσία του προέδρου Μακρόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αψίδα του Θριάμβου
Αψίδα του Θριάμβου © Unsplash

Παρουσία του προέδρου Μακρόν θα ανάψει σήμερα, προς τιμήν των 70 χρόνων της Ελισάβετ στον θρόνο, η φλόγα στην Αψίδα του Θριάμβου.

Με μεγαλοπρέπεια θα τιμήσει η Γαλλία τα 70 χρόνια από την ενθρόνιση της Ελισάβετ στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να παρίσταται σήμερα το βράδυ στην αφή της φλόγας, προς τιμήν της βασίλισσας, στην Αψίδα του Θριάμβου.

Όπως ανακοινώθηκε, το δώρο της Γαλλικής Δημοκρατίας προς την βασίλισσα Ελισάβετ είναι ένα γαλλικό άλογο ηλικίας επτά ετών, ενώ προς τιμήν της θα φυτευτούν και 70 δέντρα στην περιοχή του Καλβαντός. Σε σχετική ανακοίνωση προς τον Τύπο του Μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων η βασίλισσα Ελισάβετ χαρακτηρίζεται σύμβολο της γαλλοβρετανικής φιλίας ενώ ιδιαίτερες αναφορές γίνονται στον πατέρα της Γεώργιο και στην στήριξη που προσέφερε το 1943 στον αυτοεξόριστο στρατηγό Ντε Γκολ, όταν αυτός αρνήθηκε τις συστάσεις του Τσώρτσιλ και του Ρούζβελτ να έλθει σε κάποιας μορφής επαφή με την φιλογερμανική κυβέρνηση του Βισί στη Γαλλία. Τέλος ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι η βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Γαλλία το 1948 και για τελευταία φορά το 2014.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ