Κοσμος

Έφοδος εισαγγελέων και αστυνομίας στην Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη

Εκ νέου στο στόχαστρο των αρχών για ξέπλυμα η τράπεζα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνεχίζονται τα προβλήματα στις αγορές: Πλήγμα για Deutsche Bank και UBS
Deutsche Bank © ΕPA/DAVID PALMER

Εισαγγελείς, ομοσπονδιακοί αστυνομικοί και άλλοι αξιωματούχοι πραγματοποιούν έρευνα στα γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη.

Εισαγγελείς, ομοσπονδιακοί αστυνομικοί και άλλοι αξιωματούχοι πραγματοποιούν έρευνα στα γραφεία της Deutsche Bank και της θυγατρικής της DWS στη Φρανκφούρτη, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα της πόλης. Σύμφωνα με το Bloomberg η έρευνα σχετίζεται με το ενδεχόμενο «πράσινου ξεπλύματος».

Υπενθυμίζεται ότι η DWS κατηγορείται από την πρώην επικεφαλής για τη βιωσιμότητα ότι παραποίησε τα διαπιστευτήριά της ως προς το ESG στην ετήσια έκθεσή της για το 2020. 

Η DWS δήλωσε ότι εμμένει στις γνωστοποιήσεις που έγιναν στην ετήσια έκθεσή της. Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και τη Γερμανία εξετάζουν τώρα την DWS μετά τους ισχυρισμούς, οι οποίοι έχουν προκαλέσει αναστάτωση μεταξύ άλλων διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων.

Η Deutsche Bank, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Κρίστιαν Ζίβινγκ, προσπαθεί να αποκαταστήσει τη φήμη της έπειτα από μια σειρά ντροπιαστικών και κοστοβόρων αποτυχιών συμμόρφωσης με κανονιστικές ρυθμίσεις.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που εισβάλλουν οι αρχές στα γραφεία της γερμανικής τράπεζας σε διάστημα λιγότερο των δυο μηνών καθώς τον Απρίλιο πραγματοποίησαν έρευνα για το ενδεχόμενο ξεπλύματος χρήματος από τον γερμανικό χρηματοπιστωτικό κολοσσό.

Τι είναι το greenwashing (πράσινο ξέπλυμα);
 

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν το «πράσινο ξέπλυμα» για να προσελκύσουν πελάτες που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν ουσιαστικές αλλαγές στις επιχειρηματικές τους πρακτικές. Μάλιστα, ξοδεύοντας πολύ περισσότερο χρόνο και χρήμα για την προώθηση της «φιλικότητας προς το περιβάλλον» των προϊόντων τους, παρά στο να εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι είναι βιώσιμα.

Το greenwashing έχει εξελιχθεί από τη δεκαετία του 1980 και γίνεται πιο δύσκολο να εντοπιστεί στο ανεκπαίδευτο μάτι. Και οι παραπλανητικοί ισχυρισμοί σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων είναι ποικιλόμορφοι. Για παράδειγμα, ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων μπορεί να επαινέσει την απόδοση καυσίμου ενός οχήματος, ενώ προσπερνά τις περιβαλλοντικά καταστροφικές πρακτικές εξόρυξης που εμπλέκονται στην παραγωγή της μπαταρίας λιθίου του.

Εταιρείες πετρελαίου δωρίζουν σαπούνι πιάτων για τον καθαρισμό των πληγέντων ζώων μετά τη διαρροή των προϊόντων τους στον ωκεανό. Μια εταιρεία μπορεί να διατυπώνει αξιώσεις σχετικά με την οικολογική της φιλικότητα («φτιαγμένα με οργανικά υλικά!»), χωρίς να μοιράζεται πιστοποιήσεις ή άλλα στοιχεία για να τα υποστηρίξει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ