Κοσμος

Πεκίνο: Άνδρας έσπασε την καραντίνα και έστειλε χιλιάδες γείτονές του σε απομόνωση

Εμμένει στην πολιτική zero covid η Κίνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνδρας έσπασε την καραντίνα στο Πεκίνο
Γυναίκα με μάσκα στη Σανγκάη © ΕPA Pool

Οι κινεζικές αρχές αναζητούν άνδρα που έσπασε την καραντίνα στο Πεκίνο και έθεσε 5,000 γείτονες του σε απομόνωση.

Ένας άνδρας από το Πεκίνο αναζητείται από τις αρχές αφού απέφυγε την υποχρεωτική απομόνωση, με αποτέλεσμα οι αρχές να θέσουν περισσότερους από 5.000 γείτονές του σε καραντίνα. 

Τη Δευτέρα οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο άνδρας, ηλικίας 40 ετών, είχε ενημερωθεί να απομονωθεί στο σπίτι του αφού είχε εισέλθει σε ένα εμπορικό κέντρο που θεωρούνταν περιοχή «υψηλού κινδύνου». Οι κινεζικές αρχές δήλωσαν ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου απομόνωσής του «βγήκε πολλές φορές έξω και κινήθηκε στην κοινότητα, διακινδυνεύοντας την εξάπλωση της επιδημίας», πριν αυτός και η σύζυγός του βρεθούν θετικοί πέντε ημέρες αργότερα. 

Το Πεκίνο ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι καταγράφηκε ένα νέα κρούσμα Covid-19 στην κοινότητα σε διάστημα 15 ωρών έως τις 3 μ.μ. τοπική ώρα (10.00 ώρα Ελλάδας), αφού η κινεζική πρωτεύουσα κατέγραφε μηδενικά κρούσματα για τρεις διαδοχικές ημέρες, σύμφωνα με ειδικό στον έλεγχο των επιδημιών.

Η κινεζική πρωτεύουσα είχε 1.752 μολύνσεις COVID από τις 22 Απριλίου έως τις 3 μ.μ. τοπική ώρα σήμερα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Λιου Σιαοφένγκ, υποδιευθυντής στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

«Το νέο ξέσπασμα αποτελεί ένδειξη ότι το έργο του Πεκίνου να πετύχει μηδενικά κρούσματα Covid είναι δύσκολο και οι αξιωματούχοι θα πρέπει να παραμένουν σε επαγρύπνηση απέναντι στον ιό», δήλωσε ο εκπρόσωπος των αρχών της πόλης Σου Χετζιάν.

Η Κίνα είναι ανένδοτη ότι θα εμμείνει στην πολιτική της για μηδενικό COVID-19 για την καταπολέμηση μιας ασθένειας που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Wuhan στα τέλη του 2019, παρά τον αυξανόμενο φόρο στην οικονομία της.

Οι κινεζικές αρχές έχουν προειδοποιήσει ενάντια στην κριτική για μια πολιτική που λένε ότι σώζει ζωές. Επισημαίνουν πολύ υψηλότερους αριθμούς θανάτων σε άλλες χώρες που έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς ή τους έχουν απορρίψει εντελώς, σε μια προσπάθεια να «ζήσουν με τον COVID» παρόλο που οι λοιμώξεις εξαπλώνονται.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ